Snabbfakta

    • Bispgården

Kategorier:

  • Bygg och anläggning
  • Elkraft och energi
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2021-08-09

Underhållsmekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Publicerad 2021-06-28

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
 
Om arbetet som underhållsmekaniker
Vattenfall Vattenkraft i Bispgården rekryterar nu en medarbetare som kommer att arbeta med mekaniskt underhåll och projekt.
 
Du kommer att ingå i ett underhållsteam som består av elektriker, mekaniker, förrådstekniker, teamledare och chef. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid vattenkraftsanläggningar i huvudsak längs Indalsälven.
 
Som underhållsmekaniker kommer du framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor. Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:
• Installationer, reparationer och service
• Analysera och redogöra för fel eller brister, skriva rapporter i underhållssystemet
• Medverka i översyner tillsammans med elektriker, produktionstekniker, kontrollanläggningsingenjörer och entreprenörer
• Arbeta för att utveckla metoder så att arbetet genomförs säkert, effektivt med korrekta riskbedömningar
• Aktivt delta i planering och beredning av både underhålls- och projektarbeten
• Vi ser gärna att du kan anta en roll som ledande montör.
 
Dina kvalifikationer som underhållsmekaniker
Vi söker dig med eftergymnasial eller gymnasial utbildning inom mekanik. Du kan även förvärvat motsvarande mekaniska kunskaper genom din arbetslivserfarenhet.
 
Det är meriterande om du har erfarenhet av svetsning, hydraulik och mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar (generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor) eller en liknande industriell verksamhet.
 
Vi ser gärna att du har utbildning för arbete med travers, arbete på väg, heta arbeten och ESA. Du har en bra IT-vana, kunskaper i svenska och gärna engelska samt B-körkort. Resor i tjänsten är vanligt, övernattningar kan förekomma.
 
Säkerhet på arbetsplatsen är nummer ett, du behöver vara en uppmärksam och trygg kollega som trivs med att samarbeta i team. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden med löpande riskobservationer.
 
Placeringsort
Bispgården, Ragunda kommun
 
Ansökan
Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast 9 augusti, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.
 
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Petter Halvarsson, 070-392 64 83. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
 
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
 
Location: Bispgården

Liknande jobb

Publicerad: 2021-07-06
  • Malmö
  • Heltid
Publicerad: 2021-07-06
  • Stockholm