Snabbfakta

    • Göteborg
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-05-13

GIS-ingenjör

Publicerad 2024-04-26

Arbetsbeskrivning

Har du erfarenhet av att jobba med geografisk information och databaser? Då kan rollen som GIS-ingenjör hos oss vara något för dig!

Avdelningen Projekt och utveckling arbetar med att utreda, projektera och genomföra arbeten på vårt ledningsnät och våra vattenverk. Där finns enheten geografisk information som är Kretslopp och vattens experter på geografiskdata och mätning med tillhörande stödsystem. Vårt arbete går ut på att dokumentera och skydda viktig infrastruktur i takt med att staden växer och förse övrig verksamhet med geografisk information och kartor.

Som GIS-ingenjör hos oss kommer du att administrera PostGIS-databaser och GeoServer, arbeta med underhåll, kontroll och utveckling av spridningstjänster, bevaka kopieringsrutiner för intern och extern data samt utveckla och underhålla FME-arbetsytor. Ditt arbete är viktigt för att tillgängliggöra olika data och därigenom bidra till stadens arbete.

Utöver stöttning från din närmsta chef har du hjälp av dina kollegor som bland annat består av en GIS-specialist och en GIS-ingenjör. På enheten jobbar även kart- och mätingenjörer.

Kvalifikationer

VI söker dig som har:

• Högskoleutbildning inom GIS eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Genomgått kurser i databasadministration
• Erfarenhet av administration i PostGIS-databaser och GeoServer
• Erfarenhet av arbete med FME och FME server

Vi ser det som meriterande om du har genomgått kurser i administration av web- och spridningstjänster samt arbetat med QGIS och myCarta.

För att trivas i rollen behöver du ha god analytisk förmåga och vara noggrann. Du kommer arbeta med flera uppgifter samtidigt vilket ställer krav på din förmåga att strukturera upp din arbetstid och planera dina uppgifter. I rollen behöver du samarbeta med andra och skapa goda relationer både internt och externt.

Tjänsten är säkerhetsklassad och förutsätter svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsbedömning, vilket bland annat innebär registerkontroll från Säpo och alkohol- och drogtest.

Övrig information

Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Liknande jobb: