Kategorier:

Ansök senast: 2024-10-10

Sales Engineer

Publicerad 2024-06-17

Sales Engineer till Stockholm

Letar du efter en ny möjlighet som erbjuder meningsfullt arbete med ett verkligt syfte? Din tillväxt är vår tillväxt. Vi investerar i din framtid genom att förbättra dina färdigheter och förmågor genom utbildningsmöjligheter och intressanta utmaningar. Vi tror på att hjälpa företag över hela Europa att prestera på topp, ostoppbara och rustade för varje situation. Vi sätter en ny standard för stryktålig mobilteknologi där hållbarhet står högst upp på dagordningen för de flesta organisationer och avdelningar. Våra datorer är otroligt motståndskraftiga mot stötar, damm, fukt och andra påfrestningar. Detta gör dem hållbara och att de kan användas i tuffa miljöer. Vi erbjuder även surfplattor och mobila lösningar. Produkterna går under namnet ”Rugged Solutions”. Varje lösning är unik och kan anpassas till våra kunders behov. 

Vad vi erbjuder
Panasonic Connect är ett globalt företag med betydande marknadsandelar i Europa och en stark tillväxt. Detta ger dig en trygg och stabil anställning där du får möjlighet att arbeta med den senaste tekniken inom ”Rugged Solutions”, genom våra produkter inom Toughbook, samt branschens vassaste kollegor.

Vi tillverkar nästan allt själva, vilket ger oss kontroll på hela produktionskedjan med säkra leveranser. Våra kommunikationsvägar är korta, vilket ger oss snabba beslutsprocesser.

Befattningsbeskrivning
Som försäljningsingenjör kommer du att vara en viktig länk mellan våra produkter och kunderna. Du kommer att arbeta i hela Norden, främst Sverige, där du med din tekniska kunskap stöttar säljavdelningen och guidar våra kunder. Du vägleder kunderna till den mest lämpliga lösningen som sen säkerställer att de drar full nytta av vad vi har att erbjuda.

Dina ansvarsområden
I din roll som Sales Engineer kommer du ha ett nära samarbete med vår säljorganisation och är ett tekniskt stöd i försäljningsprocesserna. Du är i dialog med våra partners och stödjer aktivt upphandlingsprocesser för försvar, räddningstjänst och andra områden inom offentlig och privat sektor. Håller dig uppdaterad i pågående och framtida processer för att utveckla erbjudandet. Arbetar aktivt för att identifiera behov och förankra rätt produkt för att säkerställa ett starkt mervärde genom att välja Panasonic Toughbook. Du kommer också att ha ett nära samarbete med Panasonic Connects produktägare och projektledare i Europa och i Japan.

  • Supportera våra kunder och partner för alla Toughbook-produkter och -lösningar
  • Utarbetar tekniska specifikationer
  • Ger tekniska råd och presentationer, guidar och stöttar i integrations- och driftsättningsfrågor
  • Tillhandahåller felsökning och löpande support i samarbete med försäljning, ingenjörsteam och support
  • Medverkar vid mässor och utbildningar, i samarbete med försäljnings- och marknadsavdelningen

Din profil
För att lyckas med rollen som Sales Engineer tror vi att du har relevant teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du tar initiativ och är trygg i din yrkesroll. Du är resultatorienterad och trivs med att arbeta mot uppsatta mål. Med dessa färdigheter tror vi att du kommer att bli en stor tillgång för vårt team. Du har en stark analytisk förmåga och lätt för att kommunicera med andra. Vidare ser vi att du har:

  • Erfarenhet av kundorienterad roll med hårdvaru- och systemlösningar
  • Flytande i engelska, både i tal och skrift
  • Meriterande med erfarenhet från MoD och blåljus  

Kontakt och ansökan
Kontakt och ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Cassandra Åkerblad, 0720-708970, och Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

About Panasonic Connect
Panasonic Connect Europe is dedicated to serving the business world and our goal is to "connect" our customers’ operations to a better future. By connecting our specialized hardware with the latest technologies and using the knowledge and expertise cultivated in our deep history of manufacturing to provide advanced services, we create value for our customers and provide solutions to their challenges whilst building together a more sustainable future.