Snabbfakta

    • Lysekil

Kategorier:

Ansök senast: 2024-09-02

Arbetsmiljöingenjör till Preem i Lysekil

Publicerad 2024-07-04

Har du erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete inom processindustrin och söker utmaningar inom en spännande bransch i förändring - då kan detta vara en roll för dig! Nu söker Avdelningen Safety en ny kollega till Lysekil!

Sätter du säkerheten först och drivs av att få jobba med ständiga förbättringar och med flexibla arbetsuppgifter? Här får du chansen att arbeta på det raffinaderi som räknas till det mest moderna och miljöanpassade i Europa och där säkerhetsfrågorna är starkt förankrade i hela verksamheten. Du får dessutom möjligheten att vara en del av en verklig och tydlig förändring – för vår resa har börjat nu och vi vill att du ska vara en del av den.


Om rollen

Som Arbetsmiljöingenjör på Preem arbetar du ges du möjligheten att arbeta i en organisation som under lång tid haft stort fokus på arbetsmiljö- och anläggningssäkerhetsfrågor.

Din främsta uppgift är att stödja hela verksamheten på raffinaderiet i arbetsmiljöfrågor. Arbetsuppgifterna är omväxlande med stora kontaktytor gentemot organisationen och du är en viktig spelare i arbetet med ständiga förbättringar inom arbetsmiljöområdet. Du ingår i Safetyavdelningen, ett kompetent team på nio personer, specialiserade inom arbetsmiljö och anläggningssäkerhet. Dina kollegor finns, förutom i Lysekil, i Göteborg och Stockholm och arbetar för hela vår verksamhet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara verksamhetens rådgivande expert i frågor rörande arbetsmiljö, säkerhetskultur och personssäkerhet
  • Samverka internt i arbetsmiljöfrågor genom att vara med i samverkansforum, leda och delta i skyddsronder, riskanalyser och utredningar
  • Utfärda eller underhålla instruktioner inom arbetsmiljö och hålla utbildningar till organisationen och till entreprenörer
  • Bevaka och utreda interna händelser, följa lagstiftning, externa händelser och trender och lämna förslag till arbetsmiljöförbättrande åtgärder på kort så väl som lång sikt
  • Vara involverad i utvecklingsprojekt, revisionsstopp och mindre förändringar i anläggningarna
  • Ha kontakt med myndigheter och andra intressenter. Delta i tillsyner och skriva rapporter

.

Vi erbjuder dig

Förutom en spännande och dynamisk arbetsplats med kollegor som samarbetar tätt, både över kompetens-och ortsgränser och som stöttar varandra och där de varierande arbetsuppgifterna ger goda möjligheter till personlig utveckling och utmaningar

Så erbjuder vi ett starkt förmånspaket omfattande bl.a.:

  • Högt friskvårdsbidrag
  • Utöver friskvårdsbidraget, ersättning för kiropraktor- och/eller naprapatbehandlingar
  • Vinstdelning
  • Peemkort med personalrabatt på drivmedel mm
  • Föräldraledighetstillägg
  • Placeringsrådgivning
  • Händelsestyrd pensionsrådgivning

Där utöver erbjuder genom Preem Hälsa och Idrottsförening massor med olika aktiviter så som:

  • Träning inom: fotboll, innebandy, cykling, padel mm
  • Svampplockning, Yoga och vandringar mm


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.


Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö-och säkerhetsfrågor samt har följande bakgrund och kunskap:

  • Universitets-/Högskoleutbildning inom arbetsmiljö, kemi-eller processinriktning
  • Gedigen erfarenhet av arbete inom processindustrin och/eller erfarenhet av arbete som arbetsmiljöingenjör eller skyddsingenjör inom tung industri.
  • Kunskaper i svenska (C2*) och engelska (C1*) i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

* Common European Framework of Reference for Languages där C2 är den högsta nivån.

  • B-körkort är ett krav


Är det här du

Som person är du ansvarstagande, social och pedagogisk. Du har ett gott självledarskap, är analytisk och har lätt för kommunikation i så väl tal som skrift och kan utan svårigheter hitta exempel på när du lyckats med detta. Att prata inför en grupp är något som du känner dig trygg i och du trivs med att samarbeta genom att skapa goda relationer. När du får jobba med kontinuerliga förbättringar så blir du engagerad, därför söker du detta aktivt i det du tar dig för.

Vi ser fram emot att välkomna dig till teamet!


Nästa steg

Då vi är under semestertider så kommer det ta lite längre tid än vad det vanligtvis tar för oss att återkoppla huruvida du har gått vidare i rekryteringsprocessen eller ej. Urvalsprocessen kommer därför först att påbörjas under v 32

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast 4 aug.

Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Charlotte Lind, avdelningschef Safety, charlotte.lind@preem.se 
Charlotte har dock semester t o m v 31

Har du frågor rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsteamet genom din profil på Team Tailor

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb:

Publicerad: 2024-06-03
  • Malmö
  • Heltid