Snabbfakta

  • Lysekil
  • Göteborg

Kategorier:

Ansök senast: 2024-08-18

Strategisk utvecklingsingenjör till Preem

Publicerad 2024-06-19

Energiomställningen sker på riktigt och Preem befinner sig mitt i den. Vi arbetar varje dag med möjligheter till spännande affärer och klimatomställningsprojekt. Vill du arbeta med oss i denna transformation? Då är du välkommen att söka tjänsten som utvecklingsingenjör inom Nya möjligheter!

Om rollen

I sektionen Strategisk affärsutveckling och avdelningen Nya möjligheter tar vi avstamp i Preems strategier och utvecklar Preems affär med fokus på klimatneutralitet, el- och biobaserade råvaror, produkter och produktionsprocesser. Tjänsten innebär att verka inom ett brett spännande område, där du får arbeta med både interna och externa kontaktytor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Primär tjänstgöringsort är antingen i Lysekil eller Göteborg och du har möjlighet att arbeta en del av tiden på kontoret och en del på distans. Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Framtagande av tekniska och affärsmässiga beslutsunderlag avseende strategiska och långsiktiga utvecklingsspår och affärer.
 • Patentbevakning och patentsökning, arbete med uppfinningsanmälningar och handlingsplaner för immateriella rättigheter.
 • Delta i produktutvecklingsarbete gällande affärsmässighet, teknik, specifikation och hållbarhet i samarbete med ett flertal andra discipliner.
 • Leda och sammanställa teknoekonomiska förstudier av delvis ny och oprövad teknik. Studierna täcker ofta en stor del av kedjan från källa till användning och innebär självständig datainsamling och förmåga att göra välavvägda antaganden.

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som gillar tidiga faser av utveckling och affärsmässiga studier av tekniska processer och produkter. Du har erfarenhet från relevant industri eller utveckling. Har du kunskap om patent, affärsmodeller och energiprodukter är det meriterande. Vi tror att du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom kemi, hållbara energisystem, industriell ekonomi eller liknande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Är det här du

Vi söker dig som har ett stort intresse för utveckling, teknik och lönsamma affärer. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, öppen och har förmåga att leda dig själv i projekt som inte är fullt definierade från start. Du klarar av att söka upp de kontaktytor du behöver och tycker om och är bra på att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Nästa steg

Vi tillämpar löpande urval och ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast den 11 augusti 2024. 

Om du har frågor om rollen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta avdelningschef Henrik Rådberg, 010-450 4300, henrik.radberg@preem.se.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-02
 • Karlsborg
Publicerad: 2024-07-12
 • Karlstad
 • Heltid