Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2024-12-08

Projektingenjör till Preem i Göteborg

Publicerad 2024-10-09

Vi är nu inne i en spännande fas med våra projekt, där ambitionen är att utveckla vår produktion av gröna och hållbara produkter. Är du ingenjör med inriktning mot instrumentering och har en vilja att göra ett avtryck i utvecklingen mot en mer hållbar framtid? I så fall kan du vara vår kommande projektingenjör hos oss på Preem!

Om rollen

Som projektingenjör inom konstruktion kommer du att arbeta med våra projekt från tidig projektidé till färdig installation. Inom raffinaderiet finns många teknikområden där du har möjlighet att specialisera dig inom så som ventiler, styrsystem, ställverk och analysutrustning för att nämna några. Du har även en bra möjlighet till utveckling då vi har som uppgift att följa med i teknikutvecklingen och har ett löpande kursprogram med utbildningar inom instrument och el-utbildningar. I tjänsten ingår mycket kontakter med såväl interna som externa parter.

Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team och rapporterar till gruppchef.

Tjänst är på heltid och dagtid med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Deltaga som konstruktör i projekt och ta fram tekniska beräkningar, designförslag och underlag i samband med projektering av nya anläggningsdelar eller byte av utrustning.
  • Genomföra planering, kostnadsberäkning och konstruktionsarbete i projekt.
  • Ta fram installationsunderlag samt följa upp arbetet ute i fält tillsammans med driftspersonal.
  • Vara med och stötta drift och underhållsverksamheten.
  • Utveckla gruppens och avdelningens metoder och rutiner.
  • Bidra med din tekniska kompetens i projekt och vid upphandling av material samt utrustning.

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som har relevant ingenjörsutbildning, civilingenjörsnivå är meriterande. Men du kan också ha annan teknisk utbildning kompletterad med lång erfarenhet inom teknikområdet. Erfarenhet inom Processindustri eller Offshoreverksamhet är meriterande. Du har god datavana samt erfarenhet av att arbeta i projektform. Har du även arbetat med Autocad och SmarTeam är det meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du

Som person vill vi att du är säkerhetsmedveten, har hög kvalitet på arbetet samt förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp. Du trivs med att bygga relationer både internt och externt. Är noggrann, strukturerad och närvarande i ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, senast 27 oktober 2024.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Avdo Tukic, tel 010 450 32 04. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Beata Jansson, beata.jansson@preem.se.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

  • Sundsvall
  • Heltid
Publicerad: 2024-09-25
  • Karlskoga
  • Heltid