Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2024-11-11

Examensarbete inom AI-chatbot för kundservice elbilsladdning

Publicerad 2024-09-12

Är du intresserad av AI och vill skapa innovativa lösningar för el-laddande (e-mobility) kunders behov? Vi erbjuder ett examensarbete där du får analysera, undersöka och designa en AI-chat för kundservice som specifikt riktar sig mot laddande elbilskunder. Var med och utveckla framtidens AI- teknologi tillsammans med oss på Preem!

Ämnesområde

Detta examensarbete omfattar att ta fram och träna en AI-chatbot som ska besvara frågor från våra el-laddande kunder på våra stationer, och sedan utreda hur vi med hjälp av AI kan arbeta smartare och mer effektivt. Projektet innefattar en utförlig analys av user cases, insamling och bearbetning av data samt kravställning och utveckling av funktionalitet som är specifikt anpassad för de frågeställningar som våra elbilskunder ställs inför.

Du kommer att undersöka hur vi på bästa sätt genom AI kan lösa kunders ärenden, undersöka kravställning av funktioner, fastställa vilka förmågor som behövs och vilken design och utveckling av en AI-baserad chat som är lämplig.

Syftesformulering 

Syftet med examensarbetet är att undersöka hur en funktionell, kundanpassad och effektiv AI-chatlösning kan utvecklas för att hantera elbilskunders ärenden på ett smidigt och automatiserat sätt. Genom att samla in känd information, FAQ/processer med mera på en plats kan vi besvara en stor del av kundens frågor utan att behöva hantera varje fråga enskilt. Målet är att skapa och träna en prototyp som kan testas och utvärderas för vidareutveckling.

Frågeställningar:

  • Hur kan AI-chat förbättra kundservice för elbilskunder?
  • Vilka är de vanligaste användarfallen (user cases) för el-kunders kundservice och hur kan dessa lösas med AI?
  • Hur kan AI-systemet designas för att effektivt läsa in och analysera data från el-kunder?
  • Vilka ärenden skulle man kunna lösa genom integrationer till våra andra applikationer som kundportal/transaktionssystem med mera?
  • Hur kan man säkerställa att AI-lösningen är flexibel och skalbar för framtida utökningar?

Frågeställningar:

  • Hur kan AI-chat förbättra kundservice för e-mobility kunder?
  • Vilka är de vanligaste användarfallen (user cases) för el-kunders kundservice och hur kan dessa lösas med AI?
  • Hur kan AI-systemet designas för att effektivt läsa in och analysera data från el-kunder?
  • Vilka ärenden skulle man kunna lösa genom integrationer till våra andra applikationer som kundportal/transationssystem m.m
  • Hur kan man säkerställa att AI-lösningen är flexibel och skalbar för framtida utökningar?

Omfattning

30 hp (Masternivå)

Placering

Till stor del gör du/ni examensarbetet på din/er högskola i samarbete med handledare på Preem i Stockholm.

Startdatum

Enligt överenskommelse

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

Vi söker dig som läser en utbildning inom datavetenskap, AI, systemvetenskap eller relaterade områden. Erfarenhet eller intresse för programmering, AI och kundservice är meriterande.

Är det här du

Vi söker examensarbetare som är Ansvarstagande, Nyskapande, Inkluderande som uppvisar potential till självledarskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för Preems verksamhet. Självklart delar du också våra gröna ambitioner. För när det kommer till kritan finns det ingen viktigare färdriktning än den som går mot ett mer hållbart samhälle.

Nästa steg

Om du har frågor om examensarbetet är du välkommen att kontakta Markus Rydergren, Chef IT Delivery MS, markus.rydergren@preem.se.

Om ni är två sökande som vill genomföra examensarbetet tillsammans ber vi att en av er söker men att ni i ansökan bifogar var sitt CV. Ett CV läggs till som vanligt och det andra laddar ni upp under "Övriga dokument".

Urval sker löpande under ansökningsperioden och examensarbetet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast den 25 oktober 2024.

På grund av GDPR tar vi ej emot ansökningar via e-post.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb:

  • Lund
  • Heltid
  • Södertälje
  • Heltid