Snabbfakta

  • Lysekil

Kategorier:

Ansök senast: 2024-08-03

Laboratorieingenjör till Preem Lysekil

Publicerad 2024-06-04

Preems laboratorium i Lysekil växer och söker därmed en ny kollega. Är du nyfiken och tar dig gärna an nya utmaningar? Har du ett starkt driv och engagemang samt är nytänkande i ditt arbete? Vill du vara med och skapa grunden för att Preem effektivt hanterar kvalitet hela vägen till kund på ett säkert och effektivt sätt? Då kanske du är vår nya Laboratorieingenjör! Välkommen med din ansökan!

Om rollen

På laboratoriet arbetar idag skiftgående Laboratorietekniker och Laboratorieingenjörer. Din roll som Laboratorieingenjör är på dagtid, men ditt arbete påverkar dygnet runt. Du kommer att arbeta på vårt oljelab och ha tekniskt ansvar för ett antal analysmetoder.
Laboratoriet analyserar samtliga förekommande prover på raffinaderiet. Genom laboratoriet finns hela kedjan av produkter från utvärdering av råvaror, hantering av produktströmmar inom raffinaderiet till färdiga produkter till kund. Laboratoriet är ackrediterat för utförande av raffinaderiets miljö-prover, att förstå kraven för arbetssätt på ett ackrediterat laboratorium ser vi därför som ett krav för denna tjänst. Laboratoriet i Lysekil består av medarbetare som arbetar tillsammans för att nå en bra service med hög kvalitet, vilket ger en lönsam drift med bra optimering av tillverkningsprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ha Tekniskt ansvar för ett antal analysmetoder.
 • Utföra rutinanalyser.
 • Ansvara för underhåll av instrument för flera andra tekniker.
 • Ansvara över servicerutiner, metodbeskrivningar och uppdatering av dessa.
 • Driva och utveckla utbildning för övrig laboratoriepersonal.

I jobbet ingår förutom utförande av analyser även ansvar över servicerutiner, metodbeskrivningar och utbildning för övrig laboratoriepersonal. Samarbete med övriga avdelningar inom tillverkningsprocessen för att ständigt förbättra är en naturlig del av jobbet. I denna roll arbetar du proaktivt och tvärfunktionellt med process, produktion och andra avdelningar och sektioner inom Preem för att produktionen ska fortgå och att vi på laboratoriet ska vara redo för framtidens utmaningar och förändringar som omställningen mot alltmer förnybart kräver.

Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden

 • Ingenjörsexamen, gärna med inriktning kemi alternativt annan eftergymnasial utbildning kompletterat med lång och relevant erfarenhet från liknande roll.
 • God kunskap om lab-instrument för bränslestandarder.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du

Vi söker dig som är noggrann, analytisk, metodisk och systematisk, du får gärna ha erfarenhet av instrumentansvar. Du har erfarenhet av att ta fram/vidareutveckla, läsa och förstå instruktioner och metoder samt vana att jobba i parallella system. Vidare krävs det en god vana och kunskap inom IT då arbetet kräver en hel del arbete med datorer och mjukvara. Erfarenhet att administrera LIMS system är meriterande.

Som vår nya kollega ser vi gärna att du är en öppen och glad medarbetare. Du är bra på att jobba i grupp men vågar också att ta egna beslut, att utmana dig själv och att ta på dig och att lära dig nya arbetsuppgifter. Du är både praktisk och teoretisk i ditt sätt att arbeta och lösa problem och har lätt för att komma till avslut. Vi ser dig som en viktig länk i Preems tillverkningsprocess.

Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast 8 juli 2024.

Om du har frågor om rollen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Fredrik Thell Laboratoriechef, 0702135943 eller Benjamin Howell Gruppchef, 0703536209.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

 • Lysekil
Publicerad: 2024-05-22
 • Stenungsund