Snabbfakta

    • Borlänge
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-11-10

Verksamhets- och kravanalytiker BATMAN

Publicerad 2024-10-23

Har du erfarenhet av kravanalys inom större IT-system? Vi söker en kollega som vill arbeta med underhåll och utveckling av BATMAN - ett system som används för effektiv förvaltning av byggnadsverk inom väg- och järnväg.

Förvaltningssystemet BATMAN är ett IT-system som stödjer en effektiv och säker förvaltning av broar, tunnlar och andra typer av byggnadsverk inom väg- och järnvägsinfrastrukturen. Systemet används inom i stor sett hela byggnadsverksbranschen. Med branschen menar vi ägare och förvaltare av byggnadsverk samt deras konsulter/ entreprenörer.

BATMAN stödjer hela förvaltningsprocessen och är det system/verktyg som hjälper ägarna och förvaltarna att över tiden bedriva ett optimalt underhåll. Systemet innehåller även verksamhetsstöd i form av metodikstöd samt dokumentarkiv.

Som verksamhets- och kravanalytiker av BATMAN ingår du i en grupp specialister på enheten Tillgångsförvaltning byggnadsverk. Vi arbetar med förvaltningsstöd till Trafikverkets alla verksamheter som har med byggnadsverk på väg och järnväg att göra. Vårt åtagande omfattar drift, underhåll, förbättring samt vidareutveckling av nya verktyg/ moduler och metodik. Rollen är bred och har många dimensioner i sig. Som produktägare i Scrum-team BATMAN deltar du i dagliga möten och ger stöd till teamets beredning- och tillverkningsarbete. Du agerar även BATMAN-expert och utgör stöd i olika Trafikverksprojekt som systemet BATMAN berör.

Här kommer några av de återkommande arbetsuppgifter som ingår i rollen:

  • att arbeta med analys och konkretisering av underhålls- och utvecklingsbehov av BATMAN, både självständigt och tillsammans med tillverkningsansvarig/ IT-arkitekt
  • att utföra acceptanstester av nya releaser/driftsättningar
  • att delta i sprintplaneringsarbetet (prioriterar och överlämnar verksamhetens behov och krav till utvecklingsteamet)
  • att vara verksamhetens dialogpart med tillverkningsansvarig/IT-arkitekt under realisering av krav
  • att delta i design, tillverkning och test av BATMAN Rapporter (SSRS, Azure DevOps)
  • att ta fram rapporter från BATMAN databas
  • att delta i samordningen av den löpande förvaltning av systemet.

Vem är du?

Vi tror att du som blir vår kollega är en strukturerad och självgående person som är van vid att driva projekt på egen hand. Du kommer att vara sammankallande och drivande i olika sammanhang och behöver ha goda ledaregenskaper för att trivas i rollen. Arbetet innebär mycket externa och interna kontakter, därför behöver du även ha god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • minst högskoleingenjörsutbildning (180 hp) alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • minst 5 års aktuell erfarenhet från arbete med kravanalys där du förvaltat större IT-system med många användare
  • minst 3 års aktuell erfarenhet att arbeta som produktägare i Scrum
  • minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet att arbeta med EPI-server
  • minst 3 års aktuell erfarenhet att arbeta med design och tillverkning av rapporter i SSRS, Azure DevOps
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Trafikverkets förvaltningssystem BATMAN, samt har arbetat med förvaltning av IT-system enligt PM3 eller likvärdig modell.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Webbaserade tester kan komma att användas i denna rekrytering. De första intervjuerna sker via Skype och är inplanerade till den 20-21 november 2024.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-10-15
  • Gothenburg
  • Lund
  • Heltid
  • Gothenburg