Snabbfakta

    • Borlänge
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-12-01

Examensarbete - Utvärdering av effekter efter införande av AI-drivna kodassistenter

Publicerad 2024-10-22

Syftet med arbetet är att utvärdera vilken effekt införandet av AI-drivna kodassistenter fått för utvecklare på myndigheten sett till tex produktivitet, kodkvalitet, trivsel.

Trafikverket låter just nu utvecklare testa en AI-driven kodassistent som ytterligare ett flera verktyg för mjukvaruutveckling och testning. Genom att utvärdera vilken effekt detta har haft för dessa utvecklare kan mer välgrundade beslut tas för användning på större skala.

Arbetets innehåll

  • Undersöka vilken effekt användandet av AI-baserade kodassistenter har för projekt.
  • Undersöka vilken inverkan användandet av AI-baserade kodassistenter har för den enskilde utvecklaren.

Vem är du?

Du strukturerar ditt arbete självständigt och tar initiativ för att driva processer framåt. Du har förmåga att analysera resultat och förstå hur de påverkar helheten. Du samarbetar gärna med andra och har viljan att lära dig nya saker.

Du har en högskoleutbildning på kandidatnivå och det är meriterande om det är inom data/IT. Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Examensarbetet omfattar 15 hp och lämpar sig för 1-2 personer på kandidatnivå. #examensarbete

Intervjuer sker löpande.

Detta är en cv-fri rekrytering, dvs helt utan ansökningshandlingar, du söker genom att svara på några frågor. Vi vill däremot att du bifogar ett studieintyg. Om du planerar att genomföra examensarbetet tillsammans med en annan student är det fullt möjligt att söka tillsammans och gemensamt svara på frågorna. Som student har du möjlighet att formulera ett eget förslag på frågeställning i samband med att du skickar in din ansökan. Vi är öppna för att frågeställningen kan justeras senare utifrån synpunkter från till exempel lärosätet.

Liknande jobb: