Snabbfakta

    • Gävle

Ansök senast: 2024-08-30

Taktisk inköpare - Gävle

Publicerad 2024-07-01

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi jobbar med hållbarhet i alla led för att skapa en hållbar framtid – från produkt till människan. Genom våra globala program Hållbara medarbetare och Hållbara ledare sätter vi våra medarbetare i fokus – att de ska utvecklas med oss och bli mer hållbara. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
 

Vi söker nu en erfaren Taktisk inköpare med placering i Gävle. Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjligheter till fortsatt anställning internt. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i en global koncern, där du får en aktiv roll i vår fortsatta utveckling av vår taktiska inköpsverksamhet. 

Du kommer i huvudsak att arbeta med upphandlingar, upprättande av avtal och orderläggning för material och tjänster samt tillhörande leverans- och leverantörsuppföljningar. Dessutom kommer du att jobba med utvärdering av leverantörer och samverka i tvärfunktionella kategoriteam med syfte att stötta och utveckla företagets inköpsprocesser och strategiska arbete.

Du arbetar i en målstyrd organisation och rapporterar till chef för försörjningen. Billeruds koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av material, maskiner/utrustning och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden: strategiskt inköp, operativ försörjning och projektinköp

I tjänsten ingår även att vara Inköpsfunktionens lokala kontaktperson både externt och internt mot bruket.

Funktionen är viktig för fabrikens kontinuerliga drift och kräver god kommunikation med beställare, leverantörer och övriga inköpare. Du kommer att utveckla ett brett kontaktnät och om du är rätt person kommer du över tid ha goda möjligheter att växa och få större ansvar och bredd i ditt arbete. 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Taktiskt Inköpare tror vi att du har:

  • Eftergymnasial utbildning inköpsutbildning, högskole- eller universitetsutbildning inom teknik, ekonomi eller inköp, eller annan likvärdig utbildning / erfarenhet
  • Minst 2 års erfarenhet av Taktiskt inköp alternativt motsvarande relevant erfarenhet från annan inköpsroll.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • God förhandlingsvana.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet.  
Rollen som Taktisk inköpare innebär många kontaktytor både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har hög integritet samt en mycket god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor.  För att detta uppdrag efterfrågas att du är självständig och affärsmässig.

Då du arbetar i en supportfunktion har du en målinriktad som kundfokuserad personlighet samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att slutföra uppgifter. Vidare kräver uppgiften ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att se en övergripande helhet för uppdraget.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 



Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Gun Gunnarsson, Manager Operative & Tactical Purchasing,  gun.gunnarsson@billerud.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-02
  • Karlskrona
  • Heltid