Snabbfakta

  • Lysekil

Ansök senast: 2022-12-15

Processingenjörer till Preems raffinaderi Lysekil

Publicerad 2022-12-08

Är du Civilingenjör inom Kemi och vill arbeta i en säkerhetsmedveten organisation med möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Vill du tillhöra ett prestigelöst team med stor frihet under ansvar? Vi söker nu två processingenjörer som vill bli del av ett stort modernt raffinaderi på väg in i framtiden! Sök tjänsten redan i dag - vi ser fram emot att välkomna dig i vårt team!

Jobba för framtiden redan idag
Preems raffinaderi i Lysekil är ett av världens mest moderna raffinaderier och kommer att genomföra stora satsningar de kommande åren för att nå vårt mål om klimatneutralitet 2035. Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Processtekniska avdelningen i Lysekil består av 11 processingenjörer som utgör en mycket viktig funktion för hela raffinaderiet.

Du kommer in en period där raffinaderiet står inför ombyggnationer och du får vara med om att bryta okänd mark. Du erbjuds löpande utveckling och vidareutbildningar.

I rollen som Processingenjör kommer du att arbeta med:

 • Avancerat processtekniskt stöd gentemot produktion och underhåll/tillgänglighet
 • Uppföljning, testkörning och optimering av anläggningar
 • Energiledning och energiuppföljning
 • Processimulering och processdesign
 • Initiera, delta i och driva projekt
 • Långsiktig utveckling av processanläggningar

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar.

Har du den här bakgrunden?

Civilingenjör inom Kemiteknik, eller motsvarande högskolekompetens med

 • Erfarenhet från processindustri
 • Erfarenhet från Projekt och Process design
 • Goda kunskaper i Officepaketet och grundläggande kunskap i simulering och modellering
 • Goda kunskaper i Engelska i tal och skrift
 • B-Körkort

Övrigt
Placeringsort: Lysekil
Typ av anställning: tillsvidareanställning
Löneform: fast månadslön
Förmåner: personalgemensam bonus, gym på anläggningen friskvårdsbidrag

Är det här du?
Arbetet kräver ett stort mått av driv, engagemang och initiativförmåga samt god förmåga till samarbete med olika enheter inom och utom Preemraff. Arbetet är självständigt med stora kontaktytor inom och utanför företaget. Du skall vara miljö-, kvalitets- och säkerhetsmedveten. Vi ser också att du vill bidra till en god arbetsmiljö där alla hjälper varandra.

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Preem med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Irene Bengtsson på irene.bengtsson@jeffersonwells.se alternativt på 031 - 61 72 94.
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot din ansökan.

Då Preem AB bedriver samhällsviktig verksamhet kommer alla kandidater att bli föremål för bakgrundskontroll. Alla kandidater skall uppvisa en för Sverige godkänd och giltig ID handling vid en eventuell intervju. I de fall anställning i säkerhetsskyddsklassad befattning är aktuell kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras med stöd av säkerhetsskyddslagen.
För information har Preem en policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.
Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Liknande jobb:

 • Södertälje
Publicerad: 2022-11-21
 • Mölndal