Snabbfakta

  • Linköping
  • Norrköping
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-08-25

Enhetschef inom Ostlänken

Publicerad 2024-06-28

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du redo för en utmaning som gör skillnad? Ostlänken, en 16 mil lång dubbelspårig järnväg mellan Järna och Linköping, banar väg för fler tåg, hållbara transporter, smidigare och tryggare resor samt större arbetsmarknadsregioner. Projektet är nu inne i en spännande fas med flera upphandlingar på gång.

Som enhetschef får du en nyckelroll i att leda och driva enheten med ansvar för flera projekt och delprojekt inom Ostlänken, både i planerings- och genomförandefas. Du kommer att ha personalansvar för ett team på cirka 20 projektledare och projektingenjörer. Utöver detta har du verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar.

I denna dynamiska och utmanande roll får du möjlighet att samarbeta med olika intressenter och verka som programchefens representant. Vi söker dig som är en driven ledare med förmåga att inspirera och engagera ditt team. Ta chansen att vara med och forma framtidens järnvägstransporter - vi ser fram emot din ansökan!

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din lösningsorienterade och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell chefserfarenhet där personalansvar ingår
 • har erfarenhet av att leda komplexa anläggningsprojekt
 • har erfarenhet av att samverka med intressenter såsom kommuner, myndigheter och allmänhet
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta i en statlig eller annan offentlig miljö

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 12/9 och 13/9.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.