Snabbfakta

    • Göteborg
    • Halmstad
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-11-15

Brinner du för banteknik på järnvägen?

Publicerad 2024-10-25

Är du tekniskt kunnig och vill bidra till att säkerställa driften av Sveriges järnvägsnät? Vi söker en underhållsingenjör bana som brinner för banteknik och som vill vara en del av vårt projektteam som arbetar med att underhålla och förbättra järnvägsanläggningen i väst.

I rollen stöttar du projektledare och projektteamet i bantekniska delar i kontraktet, tekniska frågor och prognosarbete för den berörda drift-och underhållsentreprenaden Västkustbanan Väst. Du ansvarar för teknikmöten ihop med entreprenören och deltar vid behov på byggmöten, och kan komma att medverka i upphandlingar. Dessutom kommer du att leda och delta i mindre projekt och utredningar.

Som underhållsingenjör blir du en viktig del i vårt projektteam och arbetar även självständigt med ansvar för att följa upp och analysera järnvägsanläggningens tillstånd utifrån beställarrollen. Din huvudsakliga uppgift är att tillföra teknisk kompetens inom drift och underhåll järnväg, med särskilt fokus på banteknik. Dina ansvarsområden inkluderar att

  • analysera, identifiera och ta fram åtgärdsförslag: Du analyserar och identifierar fel/brister/besiktningsanmärkningar och störningar i järnvägsanläggningen. Du tar fram förslag på förbättringsåtgärder för att säkerställa en säker, en säker och driftsäker järnvägsanläggning
  • stödja projektledare och projektteam: Du bistår med bantekniskkompetens och arbetar tillsammans med projektledare och projektteam för att följa upp att entreprenaden genomförs enligt avtal och gällande regelverk.
  • följa upp entreprenader: Du följer upp och säkerställer att entreprenaden utförs i enlighet med avtal och relevanta lagar, regelverk, kontrollplaner och interna riktlinjer både på plats i fält ute i anläggningarna och via systemuppföljning. Här är också viktigt med en bra dialog och samarbete med entreprenören.
  • uppdatera underhållsplaner: Genom att följa upp anläggningens tillstånd identifierar du behov av åtgärder och tar fram underlag för underhållsplaner samt föreslår förbättringar.

Jag som blir din chef heter Niklas Johansson. Mitt ledarskap beskriver jag med två nyckelord, inkluderande och pålitlig. Jag har stor tillit till mina medarbetare och jag vill att vi i sektionen och i projektteamen skapar ett bra samarbete, att alla är delaktiga, engagerade och att vi arbetar mot samma målbild. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med dig.


Vi söker dig som har en teknisk bakgrund och en förmåga att arbeta strukturerat och lösningsorienterat. Du är noggrann, självgående och har ett eget driv, vilket innebär att du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer med god planering. Du trivs med att arbeta både ute på fält och med uppföljning i system Du har lätt för att samarbeta och kommunicera, vilket gör dig till ett stöd för projektledaren värdefullt och resten av teamet. Du är en trygg och stabil person som kan möta kunder, entreprenörer och andra partners med ett respektfullt och professionellt förhållningssätt.

Vi söker dig som

  • teknisk utbildning på lägst gymnasienivå med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer likvärdig
  • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom banteknik för järnväg
  • dokumenterade bantekniska utbildningar
  • god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet samt förmåga att arbeta i olika datasystem.
  • god administrativ förmåga
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • erfarenhet som arbetsledare
  • kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA samt kunskap om miljölagstiftning
  • erfarenhet som besiktningsman av järnvägsanläggning

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

  • Örebro
  • Heltid