Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2024-04-29

Applikationsingenjör

Publicerad 2024-01-30

Applikationsingenjör till Göteborg

Gillar du mötet med människor i kombination med teknik och utveckling? Då ska du läsa vidare!

Nedschroef erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö med goda möjligheter till utveckling. Som applikationsingenjör kommer du att arbeta med spännande projekt inom avancerad teknisk utveckling för fordonsindustrin. Du kommer att arbeta i en global och dynamisk miljö med kollegor runt om i världen. 

Vad har Sebastian Kivimaier, Engineering Manager, att säga om tjänsten och företaget?

"Då vi är ett mindre bolag är sammanhållningen mycket god och ett nära och transparent arbetsklimat är lika mycket en självklarhet som att det är ett naturligt resultat av företagsstrukturen. 

För att lyckas och trivas i rollen som applikationsingenjör bör du tycka att teknik och teknisk utveckling är intressant och stimulerande. Du kan hantera ett växlande arbetstempo där en administrativ uppgift hastigt kan övergå till att hantera ett brådskande ärende. Att kunna koordinera och leda ett flertal parallella kund- och internprojekt av varierande karaktär och omfattning är också viktigt."

Läs mer om vad Sebastian och John har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/nedschroef 

Arbetsuppgifter
I rollen som applikationsingenjör stärker du företagets tekniska kompetens och blir en nyckelfigur för våra globala konton. Du har ett nära samarbete med vårt säljteam, R&D och produktion, samt stöttar kunder och leverantörer. Som applikationsingenjör hos oss kommer du främst arbeta mot fordonsindustrin med designkoncept, granska ritningar, föreslår lösningar samt utför och följer upp tester och demos. Du fokuserar på att bredda vår produktportfölj och hitta nya lösningar. 

Du kommer även:

 • Koordinera projekt mellan Nedschroefs siter och kunder
 • Utveckla tekniska lösningar för nya projekt och förbättringar i befintliga projekt
 • Intern support i RFQ-hantering, kvalitet och granskning av ritningar
 • Agera stöd vid lösning av tekniska problem vid montering/produktion på plats hos kund
 • Leda prototyputvecklingsprocessen och andra tekniska lösningar tillsammans med kunder och leverantörer
 • Utföra enkla beräkningar och ritningsgranskningar

Din profil
I rollen som applikationsingenjör ser vi att du har arbetslivserfarenhet som tekniker inom tillverkande industrin samt att du har arbetat i en internationell miljö. Du har vana att leda och/eller arbeta i projektform. 

 • Relevant ingenjörsexamen inom maskin- eller mekatronik alternativt motsvarande erfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort
 • Erfarenhet av produktutveckling och annan relaterad processkunskap är meriterande
Som person har du ett tydligt kundfokus där du främjar och bygger långsiktiga relationer. Du är strukturerad och gillar att arbeta självständigt. Du är lyhörd för vad kunden behöver och kan tillgodose kundens behov genom innovativa tekniklösningar. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, 0702–501429, och Cassandra Åkerblad, 0720–708970, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Nedschroef är ledande inom metallformning, tillverkning av delar och maskiner. Företaget har sitt huvudkontor i Nederländerna och sysselsätter mer än 2 400 personer och har produktionsanläggningar, försäljningskontor och distributionscenter på 24 platser över hela världen. Var och en av våra anställda är en uppskattad medlem av vårt globala team som bidrar med unika insikter och färdigheter. Vi omfamnar deras mångfald och främjar samarbete mellan dem. Dessutom välkomnar vi transformation och tittar på nya idéer med ett öppet sinne. Vi uppmuntrar också våra medarbetare att engagera sina talanger inom teknik, entreprenörskap och effektivitet. Dessa faktorer tillsammans gör det möjligt för oss att ta itu med våra kunders mest utmanande frågor.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-01-09
 • Uppsala
 • Malmö
 • Heltid