Karriärstips

Randstad - karriärpartnern för dig som är specialist inom teknik, life science och IT

Drömmer du om en karriär inom teknik, life science eller IT? Är du specialist inom ditt område med höga ambitioner om att ta dig långt? Då är Randstads specialistsatsningar inom dessa områden något för dig. Randstad Engineering, Randstad Life Sciences och Randstad Technologies är nischade kompetensområden med fokus på akademiker, specialister och ledare inom sina respektive områden: teknik, naturvetenskap och IT. Här berättar Hanna Sandvall, Direktör för kompetensområdena Life Sciences och Engineering, mer om vad Randstad kan erbjuda dig.

För specialister - av specialister
“Vårt mål är att vara den bästa karriärpartnern genom livet för dig som specialist. Oavsett om du är på jakt efter ditt nya drömjobb, vill ha en varierande karriär som konsult eller är egenföretagare och vill gig:a”, berättar Hanna. För att vara det krävs förståelse och insikt i branschen. Det har vi. “Våra rekryterare och konsultchefer är specialister inom kompetensområdet de arbetar och är i grunden ingenjörer, naturvetare eller har lång erfarenhet inom teknik och IT. De är alltså inte bara experter inom HR och på att hitta, matcha och coacha kandidater utan har också en god förståelse för och egen erfarenhet från branschen. Detta gör att vi bättre kan hitta ditt nästa drömjobb och stötta dig på vägen dit.”

Global närvaro - lokal förankring
Randstad är världsledande inom sin bransch. Med detta kommer många fördelar, bland annat ett stort globalt nätverk av intressanta bolag med många olika karriärsteg - ett av dem garanterat rätt för just dig. Vi är en stor aktör med global närvaro, men vi lägger lika stor vikt vid vår lokala förankring. Vi känner våra kunder, marknaden och har lång erfarenhet inom branschen och insikt i vart den är på väg. 

“Vi finns runt om i världen och erbjuder spännande uppdrag inom våra kompetensområden både lokalt och globalt. Detta gör oss till en trygg karriärpartner, oavsett om du vill ta ditt nästa karriärsteg utomlands eller på hemmaplan” säger Hanna.

Din karriär - vårt viktiga uppdrag

Vårt mål är att hjälpa specialister och akademiker till en utvecklande karriär, och företag att hitta högt efterfrågad kompetens. Vi gör allt för att lyckas med detta och för att du ska uppnå dina fulla potential. Hos oss kan du antingen bli rekryterad direkt till kund, eller jobba som konsult eller egenföretagare. Tillsammans sätter vi upp målen för din karriär, och en plan för hur du ska nå dem.

“Som konsult hos oss får du samma trygghet som hos vilken annan arbetsgivare som helst, men en mer omväxlande vardag. Du får coachning och stöttning från en konsultchef som själv kommer själv från branschen och i många fall haft en liknande roll som den du kliver på. Du är vår främsta ambassadör ute hos kunden, och får både tillgång till nätverket där och till dina kollegor på Randstad som sitter på andra spännande uppdrag hos samma eller andra uppdragsgivare samt på kontoren. Du har en chef som förstår branschen och som i dialog med dig planerar för dina kommande uppdrag”.

Vi är alltid på jakt efter de vassaste talangerna inom teknik, naturvetenskap och IT. Vill du veta mer om våra specialistkoncept, vilka karriärvägar vi kan erbjuda dig eller söka en av våra många intressanta lediga tjänster, kan du göra det här: https://www.randstad.se/professionals

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Randstad