Karriärstips

Emil hackar på Trafikverket

Foto: Patrik Lindström

Text framtagen i samarbete med Trafikverket

Emil är senior systemutvecklare på Trafikverkets huvudkontor i Borlänge och hans bakgrund är att han läste Teknisk Fysik och Elektroteknik på Linköpings Tekniska Högskola. Han arbetar med att tillhandahålla data från Trafikverkets databaser vidare till olika tredjepartsappar, några kanske du har installerat på just din telefon.

På Trafikverket har vi intressanta problem att arbeta med och det triggar mig som programmerare. Vi arbetar med öppen data som integreras med andra system och vi sitter nära användarna och utvecklar, säger Emil om sitt arbete.

Efter en tjänst på ett tv-bolag i Linköping flyttade han till Borlänge och gjorde en snabb karriär inom Trafikverket. Hans kompetens är ju mycket efterfrågad och han har varit på flera olika avdelningar inom organisationen. Trafikverket är stort och det finns många områden att välja på för en ingenjör.

Ett av de roligare tillfällena var när han blev en av dem som fick möjlighet att starta Trafikverkets Hackathon.

I två dagar tävlar vi i team för att skapa innovativa programmeringslösningar på något visst aktuellt tema. Resultaten presenteras för en jury med delar av bland annat högsta ledningen och kan i slutändan resultera i konkreta lösningar, säger Emil.

Trafikverket och Emil är också delaktiga i ”Hack for Sweden” - ett hackathon anordnat av offentliga organisationer i Sverige.

Det är inspirerande att mitt arbete börjar med innovation och leder till faktiska produkter som sedan används av så otroligt många människor i Sverige och jag tycker vi har ett bra sätt att arbeta med innovation, avslutar Emil.

På fritiden blir det en kontrast till datorskärmen, mest att springa och vistas i skog och berg. Därför känns rätt att bo i Borlänge där det är nära till vacker natur.

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Trafikverket