Karriärstips

Elsa tillbaka på KTH för att renovera de anrika lokalerna

Elsa Enigk är civilingenjör inom samhällsbyggnad och utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. När hon första gången klev innanför dörrarna var det som nybliven student, och nu är hon tillbaka för att renovera de kulturmärkta byggnaderna.

Midroc Project Management (MPM) har de senaste åren varit involverade i flera projekt på KTH-området. Ett av dem är underhållsprojektet där man ser över, och restaurerar, hela byggnaden. Fasaderna rustas upp samtidigt som taket ska läggas om, fönstren ska bytas och avvattningen ska uppdateras. Det är mycket jobb, och eftersom byggnaderna är kulturminnesmärkta, får arbetet knappt märkas. Det är särskilt viktigt att se till att bevara originalkänslan, samtidigt som lokalerna anpassas för att möta de nya behov som högskolan har idag. Ansvarig för underhållsprojektet är Elsa, bygg- och projektledare för MPM.

Elsa började på Midroc 2016, direkt efter sina studier på KTH. När hon var ny jobbade hon som delprojektledare tillsammans med en mer senior projektledare.

-Det kändes bra direkt, det som lockade mig med Midroc var att det finns goda utvecklingsmöjligheter internt och en tydlig plan för hur jag ska jobba för att nå mina och företagets mål. När jag inledningsvis jobbade tillsammans med en senior projektledare fick jag möjlighet att tidigt komma in i spännande projekt, det var ju perfekt för mig som var ny i mitt yrke. Jag fick chans att hugga tag på en gång.

Allra första gången som Elsa kom till KTH minns hon mycket väl. Nyinflyttad i Stockholm från Örnsköldsvik, och som nybliven student, hänfördes hon av de ståtliga byggnaderna, de murade fasaderna och valvbågarna.

- Jag hittade inte och jag kände mig vilsen, sen blev det min vardag och jag kom att känna mig väldigt trygg. Nu känner jag lokalerna utan och innan. Jag har en personlig anknytning till de här byggnaderna och nu är jag med och restaurerar dem, det känns väldigt speciellt, säger hon.

När Elsa lyfter fram fördelarna med sitt jobb nämner hon friheten i vardagen och att Midroc tar med medarbetarnas drömprojekt i affärsplanearbetet.

-Alla medarbetare beskriver sina drömmål och sedan sätter vi en plan för hur vi ska nå dit. Vi bryter sedan ned drömprojekten i delmål och sätter individuella mål utefter det, det blir tydligt hur allt hänger ihop. Men det roligaste med att jobba på Midroc är att vi är ett härligt gäng och att det händer mycket – det är ett företag på frammarsch.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som konsult på Granitor? Klicka här

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Granitor