Snabbfakta

    • Sundbyberg

Ansök senast: 2024-06-17

Verksamhetsutvecklare Driften

Publicerad 2024-04-18

Svenska kraftnät är en central aktör för den hållbara energiomställningen. På division System arbetar vi på en övergripande nivå med att designa elmarknaden, utveckla och driva elsystemet. Vi är med och finner svaren på klimatomställningen och skapar välstånd för hela samhället. Vi är en nyckelspelare för att det svenska samhället ska kunna utvecklas och skapar förutsättning för att det ska fungera. Vi löser såväl dagens som morgondagens utmaningar. Vi ser till att Sverige har en lysande framtid.

Om tjänsten

Du får möjlighet att vara en aktiv del i arbetet med att utveckla driften av transmissionsnätet för att möta de nya utmaningarna. Vi avser nu att rekrytera upp till åtta tjänster inom enheterna Balanseringsutveckling, Driftanalysutveckling, Operativ styrning, Driftplanering och Nätdrift Syd. Du kommer att bli placerad på en av enheterna, vilket anpassas utifrån din bakgrund och erfarenhet. Då vi rekryterar flertalet Verksamhetsutvecklare så kommer du att få många nya kollegor att gå gemensamma utbildningar och arbeta tillsammans med. En viss del resor kommer att förekomma.

Du kommer att vara en del av ett engagerat team som arbetar med att driva utvecklingen inom energisektorn framåt och där du kan påverka din egen utveckling och rollens inriktning. Vår verksamhet utvecklas i ett högt tempo. Nya förutsättningar både i kraftsystemet, ny lagstiftning och utökade samarbeten i Norden och Europa förändrar våra förutsättningar och i den omställningen kommer du spela en nyckelroll.   

Tjänsten innefattar:

Som Verksamhetsutvecklare kommer du att utveckla, förbättra och förvalta processer för det operativa arbetet i vårt kontrollrum. Du kommer att vara en del av en spännande förändringsresa inom energisystemet och dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

  • Omvärldsbevakning, analyser och utredningar för utveckling av nya verktyg och processer i kontrollrummet. Du kommer både leda och vara deltagare i utredningar.
  • Förvalta, följa upp och förbättra operativa processer och verktyg, för att säkerställa krav på exempelvis driftsäkerhet och effektiv resurshantering.
  • Representera enheten i projekt och arbetsgrupper, samt vara kontaktperson gentemot andra processägare och processledare internt.
  • Agera stödfunktion i Driftens krisorganisation. 

Om dig

För att du ska trivas i rollen ser vi att du är en strukturerad person med förmåga att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är nyfiket vetgirig, ser möjligheter i förändringar, samtidigt som du kan anpassa ditt synsätt och förhållningssätt i samarbetet med andra. Då rollen innebär att du kommer göra analyser och utredningar för utveckling av nya verktyg och processer söker vi dig som arbetar bra med komplexa frågor med ett analytiskt och problemlösande arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare har du Civilingenjörs- eller masterexamen inom Energisystem eller Elkraft, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer relevant för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera av följande områden:

  • arbetslivserfarenhet inom energibranschen
  • god förståelse av kraftsystemet och elmarknaden
  • erfarenhet av kontrollrumsarbete
  • erfarenhet av processorienterat arbetssätt genom att bygga upp och implementera fungerande strukturer
  • programmeringskunskaper t.ex. Python

Bra att veta

  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Sista ansökningsdag 15 maj 2024, vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan
  • Tjänsten avser en tillsvidareanställning

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Annica Nilsson, tel. nr. 0760 08 05 92 eller via e-post annica.nilsson@avancos.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet.

Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning i säkerhetsklass 1 och 2 krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. För mer information om säkerhetsprövning: https://www.svk.se/sakerhet-och-beredskap/sakerhetsskydd/personalsakerhet/ ””

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss: https://www.svk.se/jobba-har/var-arbetsplats/

Liknande jobb: