Snabbfakta

  • Sundbyberg

Ansök senast: 2022-11-18

Svenska kraftnät söker en Kontinuitetssamordnare

Publicerad 2022-09-19

Svenska kraftnät ska alltid vara redo, oavsett vilken händelse eller annat vi ställs inför. Ett viktigt och avgörande moment för att alltid kunna vara redo är att arbeta med kontinuitet, särskilt inom kritiska verksamheter. Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta i en utvecklande miljö och bli en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och som vill vara med och bidra till att framtidssäkra kontinuitetsförmågan i Sveriges elförsörjning genom att arbeta med kontinuitetshantering på vår enhet Driftstöd.

Om tjänsten

I rollen som Kontinuitetssamordnare är du ”spindeln i nätet” för att säkerställa kontinuitet i kritisk verksamhet. I nära samarbete med chefer och nyckelmedarbetare kommer du att ha huvudansvaret för att löpande göra analyser av verksamheten och utifrån det driva kontinuitetshöjande åtgärder. Du kommer att ansvara för att kritiska verksamheter inom operativ eldrift har uppdaterade kontinuitetsplaner samt driva övnings- och utbildningsaktiviteter kopplat till att höja kunskapsnivån hos berörd personal. Du är placerad på enheten Driftstöd som har en central roll på driftavdelningen. Utöver kontinuitetsarbetet har Driftstöd ansvar för samtliga utbildningsfrågor på Driften, nätåteruppbyggnadsfrågor inom Starta Sverige, efterlevnad av nätkoder samt ansvar för förvaltning av samtliga driftrelaterade avtal.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor kan förekomma men i begränsad omfattning.

Dina arbetsuppgifter

Som Kontinuitetssamordnare har du huvudansvaret för den löpande hanteringen av det kontinuitetsrelaterade arbetet kopplat till verksamheter inom operativ eldrift. I det ansvaret ingår att:

 • samordna verksamhetens aktiviteter med bäring på kontinuitet. Aktiviteterna är bland annat konsekvensanalyser, riskbedömningar och framtagande av kontinuitetsplaner
 • kontinuerligt genomföra analyser utifrån förändrade omvärldskrav gällande kontinuitetsaspekter
 • ta fram planer för kontinuitetshöjande åtgärder och driva arbetet med att genomföra prioriterade åtgärder
 • ta fram, underhålla och testa kontinuitetsplaner för verksamheten
 • återkommande utarbeta utbildnings- och övningsplan för att stärka verksamhetens kontinuitet, tillsammans med utbildare på Driftstöd
 • bidra till ständiga förbättringar i kontinuitetsarbetet, inom t.ex. arbetet med nätåteruppbyggnad (Starta Sverige) på Svenska kraftnät och vara en del i Svenska kraftnäts interna nätverk av kontinuitetssamordnare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet inom relevant område som exempelvis elkraft, energisystem alternativt att du har arbetslivserfarenhet från kontinuitetsarbete som vi bedömer relevant för tjänsten. Vidare har du:

 • kraftsystemförståelse
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av kontinuitetsarbete till exempel erfarenhet av risk- och konsekvensanalyser, åtgärdsplaner och kontinuitetsplaner
 • projektledarerfarenhet
 • god förståelse för förändrade omvärldskrav inom energisektorn, såsom energiomställningen, cybersäkerhet, mobilisering av civil- och totalförsvar.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig om har förmågan att se helheter och som tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt tar initiativ genom att sätta igång aktiviteter, slutför och följer upp arbetet. Du driver på dig själv men också andra. Då rollen innebär att du kommer ha många kontaktytor söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Vidare kan du analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och du har förmågan att sätta dig in i komplexa frågor på egen hand samt kan göra komplexa samband lättförståeliga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Henrik Olsén, tel. 010-475 83 69 alternativt rekryterare Karin Segerholm tel. 010-475 99 77. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-02
 • Eskilstuna
 • Göteborg
 • Heltid