Snabbfakta

  • Sundbyberg

Ansök senast: 2023-01-03

Svenska kraftnät söker Applikationsspecialist

Publicerad 2022-11-04

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa gällande de system som säkrar landets energiförsörjning.

Som applikationsspecialist på Svenska kraftnät kommer du att  arbeta med samhällskritisk verksamhet som måste fungera dygnet runt. Systemet du kommer att jobba med expanderar kraftigt med nya aktörer och affärsutbyten, samtidigt som vi ständigt ökar våra förmågor runt driftsäkerhet, rutiner och kringtjänster.    

Om tjänsten

För att stärka vår förvaltning och utvecklingsgrupp söker vi en applikationsspecialist som är nyfiken på att lära sig nya saker. I rollen får du möjlighet att ta ansvar för våra kommunikationsplattformar för informationsutbyte inom energibranschen, ECP.

Vårt team som ligger under IT-utvecklingsavdelningen och består idag av 21 engagerade och glada personer där flertalet ingår i ett integrationskompetenscenter med roller som analytiker, testare, utvecklare, IT-specialister och arkitekter.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsten kan innebära schemalagd arbetstid mellan intervallet klockan 07.00-18.00 under vissa veckor på huvudkontoret i Sundbyberg. I tjänsten ingår också schemalagd beredskap (från hemmet), var ungefär 4-6:e vecka.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som applikationsspecialist kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för nuvarande applikationsdrift och vara med att driva utvecklingen av nästa generations kommunikationstjänster.

Tjänsten kommer även att innefatta:

 • Arbete med integrering av marknadsdata för både interna och externa system
 • Agilt arbete i ett team som är lyhörda för nya arbetssätt
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av våra kommunikationsplattformar

Som applikationsspecialist kommer du få möjligheten att utvecklas inom ovanstående område och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. Det är en möjlighet för dig att vara en del av en komplex och minst sagt spännande miljö där nya tekniker och arbetsmetoder driver vår verksamhet framåt.

Din bakgrund

Vi söker både nyutexaminerade och erfarna medarbetare för att stärka teamet. Du ska ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. genom utbildning på yrkeshögskola eller arbete inom området.

Har du dessutom erfarenhet av ElasticSearch (drift), CI/Cd pipelines och ramverk för DevOps-team som t.ex Azure DevOps, Git, Ansible så blir vi superglada.

Vidare har du erfarenhet av:

 • Linux/Unix, skriptning och installationer
 • IT-drift av applikationer och plattformar
 • kommunikationslösningar
 • Certifikathantering

Har du dessutom erfarenhet av ElasticSearch (drift), CI/Cd pipelines och ramverk för DevOps-team som t.ex Azure DevOps, Git, Ansible så blir vi superglada.

Dina personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. Ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper vi också värderar högt. Du är välorganiserad, van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Technogarden. För frågor vänligen kontakta Dario Villaman, dario.villaman@technogarden.se alt.tel. 070-601 79 96.

Fackliga representanter på Svenska kraftnät är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

På vår hemsida kan du läsa mer om Svenska kraftnät: www.svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-01
 • Lund
Publicerad: 2022-11-15
 • Luleå