Snabbfakta

  • Lysekil
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-09

Strategisk utvecklingsingenjör till Preem Lysekil el Göteborg

Publicerad 2022-09-19

Strategisk utvecklingsingenjör till Preems avdelning Nya möjligheter 
Världen befinner sig i en transformation av energi- och transportsystemen. En transformation som innebär möjligheter till spännande affärer och samtidigt ställer stora krav på förändring och nytänkande. Vill du arbeta med Preems del i denna transformation? Då är du välkommen att söka tjänsten som utvecklingsingenjör inom Nya möjligheter.

Jobba för framtiden redan idag
I sektionen Strategisk affärsutveckling, avdelning Nya möjligheter, arbetar vi med utgångspunkt i Preems strategier och utvecklar Preems affär, med ett tydligt fokus på klimatneutralitet, cirkularitet och biobaserade råvaror, produkter och processer. Tjänsten innebär att verka inom ett brett spännande område, där du får arbeta med både interna och externa kontaktytor. 

Exempel på arbetsområden:

 • Framtagande av tekniska och affärsmässiga beslutsunderlag avseende strategiska och långsiktiga utvecklingsspår och affärer.
 • Komma med egna förslag på nya möjligheter och modifieringar av befintlig verksamhet. Detta sker i ett nära samarbete med raffinaderiernas utvecklingsingenjörer, varuförsörjningen, marknadsavdelningen och funktionerna inom Hållbar utveckling.
 • Leda och sammanställa teknoekonomiska förstudier av delvis ny och oprövad teknik. Studierna täcker ofta en stor del av kedjan från källa till användning och innebär självständig datainsamling och förmåga att göra välavvägda antaganden.
 • Vara ett stöd till forskning- och utvecklingsprojekt.
 • Delta i Preems omvärldsbevakningsteam och analysera trenders påverkan på företaget. 
Du tillhör sektionen Strategisk affärsutveckling och rapporterar till chefen för avdelningen Nya möjligheter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Primär tjänstgöringsort är raffinaderiet i Lysekil eller Göteborg och du har möjlighet att arbeta en del av tiden på kontoret och en del på distans. Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och möjlighet att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar; ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig med ett starkt engagemang för utveckling och övergripande studier av tekniska processer, samarbeten och hållbara affärer. Du har flerårig erfarenhet från industri, utveckling eller tillverkning. Kunskap och erfarenheter inom affärsmodeller, ekonomi och marknadsutveckling är meriterande. Vi tror att du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom kemi, industriell ekonomi, hållbar industri eller liknande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Är det här du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för utveckling, teknik och lönsamma affärer. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, drivande, öppen, ledande och metodisk. Du klarar av att ha många kontaktytor i ditt dagliga arbete och behöver tycka om och vara bra på att samarbeta. Din förmåga att leda och driva arbetet framåt, tillsammans med din strategiska förmåga är avgörande för hur väl du kommer lyckas i rollen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem AB bedriver samhällsviktig verksamhet kommer alla kandidater att bli föremål för bakgrundskontroll. Alla kandidater skall uppvisa en för Sverige godkänd och giltig ID-handling vid en eventuell intervju. 

Ta reda på mer
Vid frågor om tjänsten kontakta avdelningschef Henrik Rådberg, 010-450 4300, henrik.radberg@preem.se
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 9 oktober 2022.

Välkommen med din ansökan!
 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-14
 • Herrljunga
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-14
 • Skövde