Snabbfakta

  • Grums

Ansök senast: 2024-04-15

Sommarjobbare Papperstillverkning Gruvöns bruk

Publicerad 2024-02-15

Att sommarjobba på Billerud ger dig goda möjligheter att få värdefulla erfarenheter. Vi på Billerud ger vi dig möjlighet att arbeta i en innovativ och spännande miljö samtidigt som du tillsammans med andra kommer bidra till en hållbar morgondag.

Vi söker nu operatörer till våra pappersmaskiner PM4 och PM6.

Tidsperiod för sommarjobbet är juni-aug. Arbetstiden är heltid med kontinuerlig skiftgång.

På PM4 tillverkas bland annat fibreform, ett unikt töjbart papper. Här kommer du att tillhöra ett av de fem skiftlag som ansvarar för produktionen. Som sommarjobbare kommer du arbeta i vår efterbearbetning som utskottsmalare eller som maskinman. Som maskinman ingår du i ett arbetslag tillsammans med andra befattningar mot maskinen. Utskottsmalaren ingår i ett salslag som har olika befattningar inom efterbearbetningen. Din roll blir att vara ordinarie operatörer behjälpliga samt övervaka delar av processen.

På PM6 arbetar fem skiftlag som ansvarar för massaberedning, papperstillverkning samt färdigställning av rullar och emballering. Som sommarjobbare ska du arbeta som hjälprullare eller maskinman. Hjälprullaren ingår i ett arbetslag där arbetsuppgifterna framförallt färdigställer rullarna. Som maskinman ingår du i ett arbetslag tillsammans med andra befattningar motmaskinen. Din roll blir att vara ordinarie operatörer behjälpliga samt övervaka delar av processen.

Vi sätter säkerheten först! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt arbete med "Safety First" här.

Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasiebetyg
 • Önskvärt är att du har påbörjad eller avslutad KY/YH utbildning med teknisk inriktning gärna mot processindustrin
 • Truck och traverskort är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
 • Måste ha fyllt 18 år vid anställningens startdatum

Personliga egenskaper

Vi värdesätter att du är social, positiv, har ett högt säkerhetstänk och en god samarbetsförmåga. Våra värderingar är viktiga för oss på Billerud och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef PM4 Ola Andersson 0555-413 43. Gruppchef PM 6 Mikael Hult 0555-414 21

För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta Annelie Nilsson HR-administratör 0555-41594 eller annelie.nilsson@billerud.com

Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Deltid
Publicerad: 2024-01-29
 • Stockholm
 • Heltid