Snabbfakta

    • Frövi

Ansök senast: 2024-03-11

Sommarjobba som Renserioperatör och Transportarbetare hos Frövi Bruk, Örebro

Publicerad 2024-01-11

Att sommarjobba på Billerud ger dig goda möjligheter att få värdefulla erfarenheter. Vi på Billerud ger vi dig möjlighet att arbeta i en innovativ och spännande miljö samtidigt som du tillsammans med andra kommer bidra till en hållbar morgondag.

 

Vi söker nu efter flera skiftgående operatörer och transportarbetare till Massabruket vid Frövi bruk som vill sommarjobba hos oss hos oss under sommaren 2024. Sommarjobben pågår från vecka 18 som tidigast och senast fram till vecka 37. Placeringsort kan bli antingen Frövi eller Rockhammar beroende på tjänst. Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig för start i början av maj.


Beskrivning av tjänsterna

Som medarbetare på Massabruket kommer du få möjlighet att prova på ett varierande
arbete med många viktiga arbetsuppgifter. Du kan tillhöra avdelning Renseriet eller få ta del av vår CTMP-produktion i Rockhammar.

 

Oavsett avdelning är du en viktig del i ett team som arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål. Här kommer du att få möjlighet att aktivt delta i både arbetsmiljö- och förbättringsarbete. Vi sätter höga mål och vill ständigt utvecklas och bli bättre.

 

Renseriet i Frövi är den huvudsakliga uppgiften att hantera materialet som produktionen är i behov av, vilket innebär hantering av massaved, flis och bränsle på vår vedgård. Operatörerna på Renseriet sköter även processövervakningen inom barkning, flisning och bränslehantering. Du kommer att arbeta med processövervakning, timmertruckkörning och hantering av diverse material som flis och bränsle.

 

Transportarbetare i Rockhammar innebär att du har en viktig roll där du tar hand om slutprodukten från produktionen och säkerställer att leveransen sker på ett säkert och strukturerat sätt. Tillsammans med 2 kollegor jobbar du med att utföra förebyggande rutiner på maskiner och utrustning för att upprätthålla en effektiv hantering av slutprodukten. Arbetet innebär mycket truckkörning med lossning av massabalar från produktion och lastning till lastbil. Det kan även bli aktuellt att köra hjullastare.

 

Du kommer arbeta tillsammans med ett engagerat team och dina arbetstider kommer vara förlagda till enligt följande.

 

Operatörstjänst: Kontinuerlig skiftgång vilket innebär att arbetet utförs på dag, kväll, natt och helg.
Transportarbetartjänst: Dag/kväll vardagar.


Vi sätter säkerheten först! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt ‘Safety First’-arbete initiativ här.

Kvalifikationer

• Pågående eller avslutad gymnasieutbilding med godkända betyg är ett krav.
• B-körkort är ett krav.
• Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
• Truckkort A-B, och C är meriterande, lika så tidigare processkunskap.
• Måste ha fyllt 18 år.


Vi värdesätter att du har arbetslivserfarenhet från liknande roller där du kört maskiner som truck och lastmaskin. Vi ser det även som meriterande om du har en Driftteknikerutbildning eller något liknande.

 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga erfarenheter som i kombination med tidigare erfarenheter avgör om du är rätt person för oss.

Personliga egenskaper

För att lyckas i tjänsterna är du ansvarstagande och flexibel som person. Du tycker industriverksamheten verkar vara spännande och positivt utmanande och du förstår värdet i en trygg och säker arbetsmiljö. Du en lagspelare som har lätt för att samarbeta och därmed respektfull och öppen för dialog. Det vi värderar hos oss är ett stort engagemang och en vilja att lära sig nya saker.

 

Våra värderingar är viktiga för oss på Billerud och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten innan du söker? Varmt välkommen att kontakta rekryterande chefer.


Renserioperatör: Jim Ahlström, Produktionsledare på telefonnummer +46058137181 eller på email jim.ahlstrom@billerud.com

Transportarbetare: Nicklas Andersson, Produktionsledare på telefonnummer +4658137596 eller på email nicklas.andersson@billerud.com

 

Om du vill veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Marcus Blomberg, Talent Acquisition Partner på telefonnummer +46722207367 eller på email marcus.blomberg@billerud.com

Liknande jobb: