Snabbfakta

    • Malmö
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

Ansök senast: 2024-07-27

Samordnare digital kommunikationsinfrastruktur inom MKB Net

Publicerad 2024-05-28

MKB Fastighets AB söker nu till MKB Net en Samordnare digital kommunikationsinfrastruktur. Söker du ett dynamiskt arbete med många kontakter i en utvecklingsorienterad organisation? Har du stort intresse av att både jobba självständigt och i team med kollegor och samarbetspartners? Du får inom MKB möjlighet att arbeta med kompetenta kollegor i en professionell organisation som motiveras av att bidra till en viktig samhällsnytta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten
MKB Net är en avdelning inom Affärsutveckling och består av 10 personer. MKB Net äger ett stadsnät som förbinder MKBs fastigheter. Avdelningen ansvar för distributionen av internet och TV till MKBs 29 000 kunder via ett tiotal tjänsteleverantörer. MKB Net ansvarar också för kommunikationslösningar inom MKB-koncernen, både trådbunden och trådlös.

MKB Net arbetar med 4 huvudsakliga verksamhetsområden:
- Service och support till kunder
- Förvaltning och utveckling av infrastruktur
- Drift av aktivt nät
- Expansion genom att addera nya nät och kommunikationsmöjligheter till byggnader och bostäder

Du erbjuds ett utvecklande och koordinerande arbete med många kontakter internt och externt inom ett område med stor utvecklingspotential och som står inför stora förändringar.

Som Samordnare digital kommunikationsinfrastruktur kommer du att säkerställa att stadsnät och passiv kommunikationsinfrastruktur förvaltas, dokumenteras och utvecklas för att möta kundernas och myndigheternas krav. Avdelningen för digital kommunikationsinfrastruktur arbetar tätt tillsammans med driftavdelningen och serviceavdelningen.

Dina viktigaste ansvarsområden kommer att vara:

- Förvalta och dokumentera stadsnät och passiv kommunikationsinfrastruktur
- Driva projekt och aktiviteter inom stadsnät och passiv kommunikationsinfrastruktur
- Utveckla och förvalta rutiner för säkerhet och driftsäkerhet

Du rapporterar till affärsområdeschef MKB Net.

Vem är du?
Du har troligen en utbildning inom IT från högskola/universitet eller YH/KY. Du kan också fått motsvarande kunskap och erfarenhet från tidigare befattningar.

Vi tror att du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom passiv kommunikationsinfrastruktur, projektledning och teknisk dokumentation.

Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet från stadsnät. Vi ser positivt på om du även har jobbat med kravställningsarbete mot leverantörer och samarbetspartners samt har kunskap om branschstandarden ”Robust fiber”.

Du har förmågan och intresset av att arbeta både internt och externt samt skapa goda och långsiktiga relationer. Vi värdesätter om du har ett intresse av omvärldsbevakning och utveckling av arbetssätt inom dina ansvarsområden.

För tjänsten krävs flytande svenska i tal och skrift.

För att vara framgångsrik tror vi att följande egenskaper är viktiga:

- Lagspelare
- Professionell
- Ansvarstagande och självgående
- Stort fokus på kunden och att skapa värde för kunden
- Ständigt vilja utveckla och förbättra

B-körkort krävs för tjänsten.

Vid den aktuella rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Om verksamheten
MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 370 anställda och ägs av Malmö stad. Med 26 400 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö med ett värde på runt 48 miljarder kronor. Vi har 32 procent av hyresmarknaden i staden och runt 65 000 Malmöbor bor i en MKB-lägenhet.

Vår vision är ”Hem för var och en”. Vi arbetar utifrån sex strategier för att nå dit: Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion med rimliga hyror, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden: modiga, enkla, tillsammans som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget, numera HBTQI.

Läs mer på https://www.mkbfastighet.se/

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-03
  • Göteborg
  • Heltid
  • Linköping
  • Heltid