Snabbfakta

  • Stockholm - Kista

Kategorier:

 • Elektroteknik
 • Elkraft och energi
 • Medicinteknik

Ansök senast: 2022-01-24

Provningsingenjör inom medicinteknik

Publicerad 2021-09-20


Vill du vara med och säkra världens produkter tillsammans med oss? Här får du chansen! Vi söker nu en provningsingenjör till vår avdelning Medical som hjälper en mängd världsledande varumärken inom medicinteknik med en säker väg ut på olika marknader.

Om Intertek

Med fler än 46 000 medarbetare världen över är vi är ett av de största företagen i vår bransch. I vårt dagliga arbete hjälper vi företag världen över att se till att deras produkter är säkra att använda och möter kunders och myndigheters krav på kvalitet och prestanda. Det gör vi genom att revidera deras processer, certifiera deras ledningssystem, granska deras leverantörer, prova, analysera och certifiera deras produkter, inspektera deras tillverkningsanläggningar och skeppningar och arbeta med rådgivning inom regulatoriska frågor, kemikalier och hållbarhet.

Varje dag strävar vi efter att hjälpa våra kunder att ha säkra och socialt ansvarsfulla produkter och tjänster – We bring quality and safety to life!

Rollen som provningsingenjör

På enheten Medical provas allt från ventilatorer, blodanalysinstrument, medicinska robotar och röntgenutrustning. I rollen som provningsingenjör får du möjligheten att fördjupa dig i olika typer av medicintekniska apparaters funktion, konstruktion och dokumentation. Du kommer göra såväl praktiska som teoretiska utvärderingar med avseende på elsäkerhet, riskhantering och dokumentation.

Du arbetar i en projektbaserad arbetsform och ingår i ett team där man samarbetar dagligen för att tillsammans hjälpa våra kunder på vägen till exempelvis marknadstillträde. I teamet ingår både juniora och seniora ingenjörer och du har goda förutsättningar att utvecklas både i din roll och i din kompetens. Vår avdelning är i ständig utveckling och du kommer ges möjlighet att delta och forma processer och arbetssätt vid sidan av ditt dagliga arbete.

Du kommer i ditt dagliga arbete bland annat arbeta med att:

 • Utföra elsäkerhetsprovningar med avseende på elektricitet, brand och mekanik enligt applicerbara produktstandarder som IEC 60601 och IEC 61010
 • Löpande analysera och dokumentera dina resultat
 • Säkerhetsställa att produkterna uppfyller internationella tilläggskrav
 • Kommunicera med svenska och internationella kunder

Vem är du?

Du är högskoleingenjör och har arbetslivserfarenhet inom relevant område och har god förståelse för ellära/elektronik/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning. Eftersom du har kontakt med kunder över hela världen har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du trivs med att ingen dag är den andra lik och har lätt att anpassa dig utifrån olika förutsättningar.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av röntgen eller medicinska gassystem såsom ventilatorer
 • Har erfarenhet av EN/IEC 60601 eller EN/IEC 61010
 • Har erfarenhet av ISO 14971 och riskhantering
 • Har erfarenhet av arbete som tekniker i sjukhusmiljö eller servicetekniker 

Vi erbjuder dig

En välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal, förmånspaket med tjänstepension, friskvårdsbidrag med mera.

Vi går igenom ansökningar löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansvarig rekryterare: Carin von Matérn, carin.vonmatern@intertek.com (Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl enligt GDPR).

Liknande jobb

Publicerad: 2021-12-27
 • Göteborg
 • Heltid