Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-01-22

Lead Design Engineer på Envirotainer

Publicerad 2022-11-23


Är du en erfaren ”systemare” som vill ha möjlighet att i grunden påverka både våra lösningar samt våra arbetssätt? Om du är det, bör du söka tjänsten som Lead Design Engineer!

Envirotainer är ett företag som byggde en hel industri för mer än 35 år sedan. Vi är den globala marknadsledaren på att tillhandahålla lösningar för obruten kylkedja för flygfrakt av temperaturkänsliga läkemedel. Vi tar nu med oss mer än 2 000 000 doser per dag av välbehövliga läkemedel till patienter över hela världen.

Vi är inne i ett intensivt utvecklingsskede med fokus på att fortsätta växa de kommande åren, därav söker vi nu en erfaren ”mech-systemare” till vårt team Design & Mechanics inom R&D till kontoret i Rosersberg, där vår produktion även är placerad.


Om tjänsten
I din position som Lead Design Engineer kommer du att ha en central roll i utvecklingen och förvaltningen av våra produkter. Du kommer ha stor påverkan på direkta designbeslut och på vilka teknologier och lösningar vi sneglar på för framtiden. Du kommer även ha stor möjlighet att påverka din egen roll samt hur vi jobbar med systemering, utveckling och förvaltning. Du kommer vara kittet mellan våra produkter, mellan våra ingenjörer och produktledningen samt mellan designorganisationen och våra direkta intressenter (såsom tillverkning och service/underhåll). Du kommer att vara systemarkitekten för delsystemet Enclosure och kommer ha tätt samarbete med dito för Power, Climate och Connectivity samt med vår Chief Architect.

Du kommer tillhöra en grupp med 8 kollegor och du rapporterar till chefen för Design & Mechanics. Detta är en utökning av gruppen och rollen är delvis ny för oss. Du kommer att vara med och bygga den här funktionen från början, men du står inte ensam – du kommer ha stöttning av gruppen, andra systemare i syskongruppen och givetvis av chefen.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer bl.a. definiera och bryta ner krav för mekaniska system, definiera gränssnitt för att distribuera krav till diskreta delar av system, driva och delta i utredningar och analyser av problem samt utvärdera tekniska lösningar, ny teknologi samt bidra till vår ”technical road map”.

Du får jobba på ett företag som strävar efter att vara föregångare i branschen. Trots vår ”litenhet” har vi en stark R&D-organisation och en stark mekanikgrupp, med duktiga och engagerade medarbetare, där du kommer att få möjlighet att knipa en nyckelroll. I den här rollen får du chansen att vara med och påverka våra produkter och bidra till vår marknadsledande position.


Vem är du?
Som Lead Design Engineer, med rollen ”mechanical system architect”, behöver du erfarenhet av mekanisk konstruktion och framförallt integration av mekaniska system då du förväntas ta en ledande roll inom ditt tekniska område med tydlighet och självförtroende. Du har goda kunskaper i de verktyg som krävs för din roll. Du tycker om att jobba med både förvaltning och utveckling och har förståelse för att produktvården är lika viktigt som produktutvecklingen.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom Systems/Mechanical Engineering eller motsvarande och har minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet från olika arbetsgivare. Vi tror att du har tidigare erfarenheter från regulatoriskt styrd verksamhet eller företag med bra struktur där du jobbat i kvalitetssystem. Det är högst meriterande om du har erfarenhet av termodynamik, isolering, kyla/värme/ventilation (HVAC-R). Positionen förutsätter att du kan du uttrycka dig flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Våra kärnvärden är väsentliga för oss; Trustworthiness, Passion, Agility and Team spirit. För att trivas i rollen är du självständig och drivande, men har samtidigt lätt för att samarbeta, både med kollegor och med våra kunder. För att bli framgångsrik i din roll på Envirotainer behöver du vara professionell, och agera med integritet och ta ansvar för ditt arbete och dina handlingar. Du har en kreativ och lösningsorienterad inställning till hur du utför ditt arbete inom ditt ansvarsområde. Du är strukturerad, analytisk och intresserad av att hitta praktiska lösningar.


Om verksamheten
Vill du göra skillnad genom att hjälpa oss att leverera läkemedel till alla? Om du gör det, bör du arbeta för oss!
För närvarande är vi mer än 400 engagerade specialister i över 20 länder som utvecklar, tillverkar och erbjuder leasingalternativ av innovativa containerlösningar för läkemedelsprodukter som kräver en kontrollerad miljö. Vi gör detta tillsammans med våra partner med tron att det krävs ett ekosystem för att på ett säkert sätt leverera läkemedel till de människor som är beroende av dem. I tid, till rätt plats och i rätt skick. Det finns inget utrymme för misstag.

Urval sker löpande, så ansök nu.

För mer information besök gärna http://www.envirotainer.com

#LI-HG1


Liknande jobb:

  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2022-11-27
  • Stockholm
Publicerad: 2022-11-23
  • Göteborg
  • Heltid