Snabbfakta

    • Perstorp
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-09-02

Electrical & Automation Engineer

Publicerad 2024-07-04

Om tjänsten
Vårt primära uppdrag är att leverera i multidisciplinära formalinfabriksprojekt till internationella kunder. Du kommer att arbeta brett och självständigt genom projektets alla faser – från kick-off till idrifttagning.
Vårt fokus ligger på kundnöjdhet och att kunden får en korrekt och kvalitetsmässig leverans.

Det är en tillsvidare anställning med placeringen i Perstorp.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Rollen som Electrical and Automation Engineer innebär att du tillsammans med dina kollegor arbetar i multidisciplinära formalinfabriksprojekt i processindustriell miljö. Du kommer att tillhöra vår grupp Engineering Plants och till största delen arbeta i projektform med de formalinfabriker vi säljer och levererar världen över, men även arbeta med investeringsprojekt och andra uppdrag vid vår produktionsenhet för oxidkatalysatorer i Perstorp. Här får du möjlighet att vara med från ax till limpa i projekten, från förstudier och projektering hela vägen till driftsättning och kvalitetssäkring hos kund. Dessutom får du vara delaktig i förbättrings- och utvecklingsarbeten för att stärka och utveckla våra produkter. Din roll är bred och du får arbeta självständigt, men med stöd ifrån dina kollegor. Fokus ligger på hög kundnöjdhet och att kunden får en korrekt och kvalitetsmässig leverans.

- Genomföra förstudier, förprojektering samt projekts alla faser.
- Konsultation och teknisk expertis mot kund
- Koordinera projektarbetet inom din disciplin i enlighet med våra arbetsprocesser
- Dimensionera samt konstruera elkretsscheman och andra tekniska underlag i ELPROCAD
- Projektering av lösningar med bl.a. ställverk, frekvensomriktare och styrsystem.
- Ta fram tekniskt underlag för inköp, tillverkning och installation.
- Genomföra inköp av projekterad utrustning och utföra inspektion hos tillverkare/leverantör.
- Vara rådgivare vid installation och utföra uttestning och idrifttagning av utrustning hos kund
- Genomföra resor såsom kundmöten, leverantörsbesök och idrifttagning hos kund.
- Internt assistera Teknisk Service med teknisk kompetens och problemlösning.
- Internt stödja säljorganisation med teknisk kompetens.
- Utföra förbättrings- och utvecklingsarbeten för att stärka och utveckla våra produkter.

Vem är du?
För att prestera väl och trivas i rollen som Electrical & Automation Engineer behöver du ha följande erfarenheter och kompetenser med dig:

- Minimum eftergymnasial utbildning med inriktning mot processindustrin.
- Några års arbetslivserfarenhet inom processindustrin (kemi, energi eller papper).
- Kunskap i dokumentering i 2D CAD- system.
- Kunskap inom Microsoft 365.
- God svenska och engelska i tal och skrift.
- Körkort B

Har du erfarenhet av konstruktion i CAD-mjukvaran ELPROCAD ic, erfarenhet av programmering av styrsystem och erfarenhet av att leda andra ser vi det som meriterande.

Du är en positiv, lösningsfokuserad och strukturerad person med god samarbetsförmåga och kommunicerar bra såväl på svenska som engelska. Att leverera projekt till internationella kunder ser du som spännande, inspirerande och utvecklande. Har du erfarenhet av att leda andra är det meriterande.

Om verksamheten
Vi är ett team som värdesätter teamets förmågor och lever mycket på att stötta varandra i våra projekt och delar kunskaper och erfarenheter emellan oss. För oss är det viktigt att alla får bidra, att man utvecklas och att vi har roligt längs vägen. Tjänsten är placerad i Perstorp men vi arbetar hybrid och flexibelt. Vi investerar i psykiskt och fysiskt välbefinnande av våra medarbetare. Vi även erbjuder ett attraktivt pensions- och försäkringssystem samt många andra förmåner.

Johnson Matthey – catalysing the net zero transition

Som en global ledare inom hållbar teknik tillämpar vi vår banbrytande forskning för att skapa lösningar som gör en verklig skillnad för världen omkring oss. Vi har varit ledande inom vårt område i mer än 200 år och använt oöverträffad vetenskaplig expertis för att möjliggöra renare luft, förbättrad hälsa och effektivare användning av vår planets naturresurser. Och nu, när världen står inför utmaningarna med klimatförändringar och resursbrist, har vi en ännu större roll att spela.

I denna rekrytering samarbetar Johnson Matthey med QRIOS Life Science & Engineering. QRIOS erbjuder konsult och rekryteringstjänster inom Life Science, Engineering och IT. Vi är starkt inspirerade av de som aldrig slutar leta efter nya lösningar. QRIOS MINDS GO FURTHER.

Urvalet sker löpande så se till att skicka in din ansökan redan idag!

#LI-HF1


Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-02
  • Göteborg
Publicerad: 2024-07-03
  • Gävle