Snabbfakta

  • Övrigt

Ansök senast: 2024-04-13

IT Specialist inom monitorering

Publicerad 2024-02-13

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi jobbar med hållbarhet i alla led för att skapa en hållbar framtid – från produkt till människan. Genom våra globala program Hållbara medarbetare och Hållbara ledare sätter vi våra medarbetare i fokus – att de ska utvecklas med oss och bli mer hållbara. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
 

Vi söker nu Billeruds nästa IT Specialist inom monitorering

  

Inom vår högautomatiserad bransch behöver vi på Billerud alltid ha morgondagen i fokus. Med en växande efterfrågan på digitalisering och molntjänster kommer du i denna roll ha en avgörande roll för att säkerställa stabilitet, prestanda och tillgänglighet för vår organisations verksamhetssystem och infrastruktur.


I rollen IT-monitoreringsspecialist, eller IT Service Specialist inom Operation Management som vi benämner den internt, kommer du att implementera och underhålla övervakningsverktyg, system och ramverk för att säkerställa snabb upptäckt och lösning av IT-incidenter. Du kommer att jobba i nära samarbeten med många specialister och arbete i tvärfunktionella team kommer att ske för att felsöka och lösa olika IT-incidenter snabbt. Eftersom Billeruds IT organisation är en global stödfunktion kan internationella samarbeten förekomma.


  
Andra huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Övervaka nätverks- och serverprestanda och identifiera potentiella problem proaktivt.
 • Övervaka program- och systemloggar för avvikelser, fel och säkerhetshot.
 • Analysera övervakningsdata för att identifiera trender och mönster och ge rekommendationer för systemoptimering.
 • Utveckla och underhålla dokumentation relaterad till övervakningsprocedurer, konfigurationer och felsökningssteg.
 • Håll dig uppdaterad med branschens bästa praxis och framväxande teknologier inom IT-övervakning.

 

Billeruds infrastruktur finns över hela världen med ett antal datacenter på våra större arbetsplatser. I den här rollen kommer du att ingå i vårt team DataCenter & Cloud som främst arbetar med Billeruds server, nätverk, säkerhet och monitorering.

 

Tjänsten har placering i på någon av våra produktionsenheter lokaliserade i Skärblacka, Grums, Frövi, Gävle eller Karlsborg (Kalix) och du rapporterar till IT Manager DataCenter & Cloud.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT monitoreringsspecialist tror vi att du har:

 • Akademisk utbildning i datavetenskap, informationsteknologi eller ett närliggande område.
 • Beprövad erfarenhet av IT-Monitorering, med en stark förståelse för övervakningstekniker, verktyg och metoder.
 • Erfarenhet i att använda övervakningsverktyg som Nagios, SolarWinds, Zabbix eller liknande.
 • Utmärkt förmåga att kommunicera skriftligen och muntligen på både svenska och engelska för att effektivt kunna interagera med dina kollegor.
 • Kunskaper i skriptspråk som Python eller PowerShell är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen tror vi att du har en stark analytisk och problemlösningsförmåga. Detta innebär för oss att du har förmåga att analysera komplexa data och identifiera potentiella underliggande problem. Du har en utmärkt kommunikationsförmåga och arbetar alltid för att skapa effektiva samarbeten, både med tekniska och icke-tekniska intressenter. Du har också förmågan och drivet att ta egna initiativ och trivs i en miljö och sammanhang som präglas av ett ständigt lärande.

 

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Torkel Larsson, IT Manager DataCenter & Cloud på torkel.larsson@billerud.com.


Vill du veta mer om Billeruds rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-16
 • Vellinge
Publicerad: 2024-02-14
 • Malmö