Snabbfakta

  • Gävle

Ansök senast: 2024-04-13

IT Service Manager Server

Publicerad 2024-02-13

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi jobbar med hållbarhet i alla led för att skapa en hållbar framtid – från produkt till människan. Genom våra globala program Hållbara medarbetare och Hållbara ledare sätter vi våra medarbetare i fokus – att de ska utvecklas med oss och bli mer hållbara. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
 

Vi söker nu en IT Service Manager Server
  

Inom vår högautomatiserad bransch behöver vi på Billerud alltid ha morgondagen i fokus. Med en växande efterfrågan på digitalisering och molntjänster kommer du i denna roll ha möjligheten att vara en del av Billeruds harmoniseringsarbete för vår infrastruktur. I rollen som Service Manager Server erbjuder vi dig chansen att utveckla din kompetens tillsammans med ett team av experter inom Datacenter & Cloud. Vår infrastruktur finns över hela världen med ett antal datacenter på våra större arbetsplatser och inom vår avdelning arbetar vi främst med server, nätverk, säkerhet och monitorering.

 

Som IT Service Manager Server ansvarar du för att leveransen av området möter verksamhetens krav. I rollen arbetar du främst operativt med drift, förvaltning, utveckling, optimering och prestandahantering av Billeruds IT-miljö.


Utöver ovan kommer du också att arbeta med: XX 

 • Teknisk projektledning.
 • Sätta upp och monitorera processer och rutiner.
 • Budgetplanering och uppföljning.
 • Vara behjälplig kring avtal och licenser, installation, planera underhåll, dokumentation, övervakning mm.


Tjänsten har placering har på någon av våra produktionsenheter i Sverige; Frövi, Gävle, Grums, Skärblacka eller Karlsborg (Kalix). I denna tjänst ingår beredskapstjänst och förskjuten arbetstid samt resor i tjänsten kan förekomma.  
 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT service manager tror vi att du har tidigare erfarenhet av arbete i en liknande, roll alternativt har du gedigen erfarenhet inom datacenter/infrastruktur och vill ta nästa steg.

Du som söker har även:

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Erfarenhet eller starkt intresse av att jobba i en internationell kontext.
 • Körkort (minst) behörighet B.

 

Det är meriterande (men inget krav) om du har erfarenhet/kunskap inom följande områden:

 • Högskoleutbildning inom IT.
 • Tidigare erfarenhet av att förvaltningsansvar.
 • Infrastruktur i molnlösningar.
 • Automatisering av IT-drift.
 • ITIL, ISO27001.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen har du en preferens för att arbeta i team. Vi tror därför att du har en god samarbets- och social förmåga även om du också arbetar effektivt självständigt. Du är en god kommunikatör och du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är duktig på att motivera och utveckla dina idéer och har förmåga att samverka, skapa delaktighet och arbetsglädje. Utöver detta arbetar du strukturerat och med en hög ansvarskänsla.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Torkel Larsson, IT Manager DataCenter & Cloud på torkel.larsson@billerud.com.

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquistion Partner på julia.akerlund@billerud.com.

Liknande jobb: