Snabbfakta

  • Stockholm
  • Östhammar
 • Heltid

Ansök senast: 2024-03-03

Hälsa- och säkerhetsledare Stora projekt Forsmark - Stockholm

Publicerad 2023-12-08

Skanska har ingått ett samverkansavtal med Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) för utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark.

Projektet omfattar en utbyggnad av lagringsutrymmet om cirka 117 000 kubikmeter uppdelat på olika bergssalar på 120-140 meters djup i urberget. Projektet kommer bedrivas i två faser uppdelat i olika etapper och beräknas vara klart år 2030.

Utbyggnaden av SFR är unikt och på många sätt komplext då det kräver samverkan av många olika tekniska kompetenser. Genom att jobba tillsammans, beställare och entreprenör, kommer vi att hitta de specifika lösningarna som är bäst lämpade för projektet. Teamwork och samarbetsvilja är en nyckel till framgång.

För mer information om detta unika projekt så klicka gärna på länken:

För dig som är entreprenör - SKB

Vi söker nu en erfaren Hälsa- och säkerhetsledare till vårt projekt i Forsmark

Att vara hälsa- och säkerhetsledare i projektet innebär ett nära samarbete med kund, projekt- och produktionsledning för att uppfylla lagstiftning, kundkrav, certifieringar och branschnormer, samt även för att efterleva Skanskas interna krav och höga mål och ambitioner gällande arbetsmiljö. Som hälsa- och säkerhetsledare kommer du att driva dessa frågor inom projektet. Du är med och stödjer arbetsmiljöarbetet från projektering till produktion och säkerställer att aktiviteter som påverkar arbetsmiljön är tydligt beskrivna, väl kommunicerade och dokumenterade.

I jobbet ingår att:

 • genom ett coachande arbetssätt medverka till att projektet utvecklas i linje med våra visioner och mål
 • aktivt driva fram resultat i projektet och din roll
 • du tar fram planer, rutiner och verktyg samt efterfrågar och tillämpar de rutiner vi beslutar om att implementera i verksamheten.
 • du arbetar aktivt för samverkan inom projektet.

Din placeringsort är i Stockholm men resor med övernattning i Forsmark kommer att förekomma, så B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

 • erfarenhet av arbetsmiljöfrågor inom industri- och/ eller anläggningssidan
 • universitets- eller högskoleexamen med arbetsmiljöinriktning om minst 180 hp (120 p) eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • dokumenterad erfarenhet av arbetsmiljöarbete
 • goda kunskaper inom arbetsmiljöledning
 • minst 5 års arbetslivserfarenhet i rollen.

Vi söker dig som vill vara en tydlig bärare av vår säkerhetskultur och som har en pedagogisk fallenhet för att få med dig andra på resan för ett inkluderande, hälsosamt och säkert arbetsmiljöarbete.

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta i team där du bidrar till en god stämning. Det är viktigt att du är en god kommunikatör eftersom rollen har många olika kontaktytor både internt och externt. Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, är drivande och tar egna initiativ. Du har god analytisk förmåga och en väl utvecklad förmåga att samordna, se sammanhang och ha ett helhetstänk. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat.

För denna roll krävs också att du har gedigen kompetens i Office-paketet med fokus på Excel och Word. Du ska även ha dokumenterad god kompetens i tal och skrift av det svenska språket.

Som hälsa- och säkerhetsledare hos oss ser vi en stor fördel om du har utbildning/ kunskap inom arbetsmiljöledningssystem ISO 45 001.

Intresserad?

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2024-03-03. Vi träffar kandidater löpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Bessfelt, rekryterande chef, tel: 010-448 10 29

I samband med denna rekrytering kommer det att genomförs en säkerhetsprövning och alkohol- och drogtester innan anställning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Liknande jobb: