Ansök senast: 2024-12-20

Data Engineer

Publicerad 2024-10-21

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Data Engineer erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 500 personer på IT och vi kommer att växa ytterligare de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

Som Data Engineer på Svenska kraftnät blir du en del av ett nyckelteam som driver organisationens datadrivna utveckling framåt.

I denna roll arbetar du både självständigt och i nära samarbete med ditt team för att utveckla kodbaserade lösningar för att hämta, flytta, strukturera och bearbeta data. Genom effektiv datahantering tillgängliggör ni data för analys och optimering, vilket skapar insiktsdrivna beslut som stärker verksamheten både internt och externt. Vår data lake, baserad på Clouderas plattform, hanterar dataflöden från källsystem till konsumenter.

Du kommer att arbeta med både förvaltning och vidareutveckling av befintliga system, där du säkerställer att de fungerar optimalt och att incidenter hanteras snabbt och smidigt. Uppdragen varierar, från stora projektbeställningar till mindre justeringar av enskilda dataelement.

I rollen kommer du att få möjligheten att vara med och forma, bidra och påverka både din roll och teknikutvecklingen framåt. Dataplattformen är och kommer att bli en allt viktigare komponent i Svenska kraftnäts satsning på dataområdet.

Tjänsten kommer även att innefatta:

  • Kontrollera och hantera dataladdningar, justera och korrigera vid behov.
  • Underhålla och vidareutveckla data pipelines samt optimera flöden.
  • Tillgängliggöra data för analys och affärsinsikter.
  • Bygga kod, strukturera och leverera data till olika delar av organisationen.

Du kommer tillhöra enheten Dataanalys och dataplattform som har ca 20 medarbetare fördelade på flera team med kompetens inom dataanalys, backend- och frontendutveckling samt IT-specialister som hanterar applikationsdrift och support för våra plattformar. Teamet arbetar tvärfunktionellt tillsammans med förvaltningsledare och engagerade produktägare med både förvaltning och vidareutveckling. Teamet genomsyras av stark sammanhållning och en kultur av kunskapsdelning, där vi aktivt stöttar varandra och gemensamt arbetar för att driva utvecklingen framåt.

Om dig

För att trivas i den här rollen besitter du förmågan att snabbt förstå och hantera komplexa utmaningar. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga och har förmågan att omsätta idéer till verklighet.

Med engagemang och drivkraft strävar du efter att leverera robusta lösningar med fokus på hög säkerhet, samtidigt som du bidrar till att förbättra och effektiviserar verksamheten.

Du är nyfiken och håller dig uppdaterad inom de senaste trenderna inom teknik och arbetsmetoder och tar ansvar för dina uppgifter och delar gärna med dig av din kunskap. Samarbete är en naturlig del av ditt arbetssätt, och du trivs både med att arbeta självständigt och i team. Din struktur och förmåga att se helheten kommer att spela en avgörande roll i vår fortsatta utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har examen inom Teknik, Systemvetenskap och/eller Datateknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även:

  • Minst 3 års erfarenhet av utveckling inom datalager, beslutsstöd och SQL.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att jobba med Big-data-lösningar som bygger på kluster, t.ex Hadoop/Cloudera.
  • Erfarenhet av att arbeta med Linux, Java och/eller Python.
  • Erfarenhet av att samarbeta med kompetenser inom infrastruktur.
  • God kännedom om IT-säkerhet.
  • Erfarenhet av agila arbetsmetoder och verktyg.

Bra att veta

  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg med mycket goda kommunikationer.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
  • Sista ansökningsdag 22 november 2024. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning utan provanställning.
  • Beredskapsarbete förekommer.

Vi hanterar löpande de ansökningar som kommer in, så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med IDG Recruitment. Vid frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsult Johanna Nordberg, johanna.nordberg@foundryco.com alternativt ansvarig rekryterare hos Svenska kraftnät Maria Sahlén, tel. nr. 010-489 20 27 (maria.sahlen2@svk.se).

Övriga kontakter på Svenska kraftnät:

Rekryterande chef är Daniel Rexed. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Liknande jobb: