Ansök senast: 2024-11-15

Communication Manager till Billerud Frövi

Publicerad 2024-09-16

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!  


Vi söker nu en Communication Manager till Frövi.


Vår produktionsenhet i Frövi består av cirka 600 medarbetare som tillsammans gör bruket till en världsledande tillverkare av förpacknings- och vätskekartong. Som Communication Manager för bruket kommer du både ingå i Frövis lokala ledningsgrupp och ett globalt kommunikationsteam som utvecklar extern och internkommunikation för hela Billerud koncernen. Du kommer även ha ett tätt samarbete med kommunikationsansvariga på våra andra bruk och din närmsta chef, Head of Communication Europe.   


Rollen som Communication manager 


Ditt ansvar kommer vara att leda och utveckla kommunikationen för bruket vilket innefattar en variation av arbetsuppgifter. Från att ta fram en lokal kommunikationsstrategi som stöttar brukets mål och ansvara för press och utifrån övergripande kommunikationsstrategin. Till att initiera, planera, producera och följa upp kommunikationsinsatser för olika kanaler och målgrupper.  


En stor del av din roll kommer innefatta internkommunikation, främst i form av stöttning och vägledning av verksamhetens ledare. Du kommer även ansvara för process och utförande av extern såväl som intern kriskommunikation i Frövi samt vara en del av den lokala krisledningsgruppen.

Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en komplex organisationsstruktur vilket gett dig förmåga att förstå och hantera kommunikationsutmaningar utifrån olika verksamhetsperspektiv. Du har coachat ledare i kommunikationsfrågor och arbetat med mediarelationer, förändrings- och kriskommunikation samt redaktionellt arbete för olika typer av kanaler. 
 
Det är även viktigt att du har mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Därtill har du även en eftergymnasial utbildning inom media eller kommunikation.  

 
Som person söker vi dig med ett prestigelöst förhållningssätt som bygger relationer och förtroende i samarbeten. För att hantera allt från coachning av ledare till kriskommunikation behöver du vara trygg i din roll som kommunikatör. Du trivs med att arbeta operativt och samtidigt anta ett helhetsperspektiv för att prioritera och ta fram lösningar i linje med verksamhetsstrategier.  
 
 
Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Granerfeldt, Head Of Communication Europe på sofia.granerfeldt@billerud.com.    

 
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Louise Doverholt, Talent Acquisition Partner på louise.doverholt.ext@billerud.com 

2024-10-07

 
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-07.
 
Varför oss? 

  • Du får en roll med variation, där du själv har stor möjlighet att vara med att påverka och forma tjänsten. 
  • Du är med och bidrar till en hållbar morgondag och blir en viktig del i att skapa engagemang och stärka Billeruds varumärke i regionen.  
  • Du blir en del av den lokala ledningsgruppen och även av ett större kommunikationsteam som arbetar tillsammans för att utveckla kommunikationen inom Billerud.  
  • Såklart kommer du också få ta del av Billeruds förmånspaket kopplat till bland annat friskvård, förstärkt föräldrapeng, tjänstepension och många fler! 

 
Vår rektyeringsprocess innehåller: ansökan med CV, intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- och drogtest samt bakgrundskontroll 
 

 

/#LI-LD1

Liknande jobb:

  • Partille
  • Deltid
  • Helsingborg
  • Heltid
  • Huskvarna
  • Heltid