Snabbfakta

    • Södertälje

Ansök senast: 2020-10-02

30 HP- Materialflöden och Industri 4.0

Publicerad 2020-09-03

Scanias transmissionsmontering söker nu 1-2 stycken examensarbetare.

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

I och med dessa förändringar sker bland annat ökad artikelflora och behov av högre flexibilitet. För att lyckas med detta behöver inflöden av material till fabriken och dagens godsmottagning förändras. Detta innebär att ytor behöver effektiviseras samt att verksamheten och flöden blir mer flexibla. Scania Transmission ser potential att använda nya tekniker, metoder och arbetssätt för att möjliggöra detta. Det önskas även att arbetet undersöker möjligheten att använda mer digitala hjälpmedel för att komma närmare en industri 4.0.

Mål

Målet med examensarbetet är att göra en kartläggning av hur dagens verksamhet fungerar och göra en jämförelse mot hur en ny, mindre ytkrävande och effektivare godsmottagning skulle fungera. Detta inkluderar att undersöka möjliga effektiviseringar i dagens processer, hanteringssteg och visuella hjälpmedel.

Uppdragsbeskrivning

  • Göra en kartläggning och nulägesanalys för dagens verksamhet och flöden
  • Identifiera nya metoder för effektivare lagerhållning och färre hanteringssteg
  • Beräkna hur stora ytor som behövs för framtida kapacitet
  • Visualisera hur en framtida setup med fler artiklar och fler komponenter ska kunna hanteras

Din profil

Vi söker dig som studerar till civilingenjörer med inriktning eller stort intresse för logistik produktion. Du har god samarbetsförmåga, är öppen och utåtriktad samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Vidare så behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning/linje/inriktning

Antal studerande: 1 -2 personer

Startdatum för ex-jobbet: Sep 2020, så snart som möjligt

Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

Kontaktpersoner och handledare

Kourosh Entezari Gruppchef, 08-55383748, kourosh.entezari@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag. Är ni två som söker behöver ni båda göra egna ansökningar men notera i ansökan vem ni ämnar skriva med.

 

Urval kan ske löpande under ansökningstiden vilket innebär att vi kan tillsätta den innan annonsen har gått ut.

Publiceringsdatum 2020-09-02 – 2020-10-02

Liknande jobb

Publicerad: 2020-05-05
  • Huskvarna
Publicerad: 2020-09-14
  • Borlänge
  • Heltid