Karriärstips
Ingenjörsjobb tipsar

Stor ökning i antalet ansökningar

Vi på Ingenjörsjobb mäter hela tiden vad våra besökare gör när de besöker oss och har under hösten och vintern sett ett relativt jämnt flöde av ansökningar på lediga tjänster men det vi upplevt sedan slutet av förra veckan och över helgen har slagit alla rekord.

Bara under lördag och söndag sökte över ett tusen ingenjörer nya jobb via vår hemsida. Det finns givetvis en mängd förklaringar till detta beteende men också väldigt mycket möjligheter för dig som som anställer.

Osäkerheten på marknaden skapar alltid förflyttning från branscher med högre risk till branscher med lägre. Detta har vi sett senaste dagarna även hos på Ingenjörsjobb där myndigheter, kommuner och företag i branscher som anses tryggare fått extremt stora strömmar av ansökningar. Samtidigt ser vi att nyfikenheten generellt är stor då alla typer av annonser får många besökare och många ansökningar. Detta vittnar om en marknad där kandidaten är på tå och aktivt ser sig om efter vad som passar deras situation bäst här och nu.

Som arbetsgivare innebär detta möjligheter. Inte bara för er som verkar i branscher som ser fortsatt god efterfrågan och har tydliga rekryteringsbehov här och nu utan även för er som ser en avmattning men som ändå tror på tillväxt framöver och vill ligga före konkurrensen. Om kandidaten är aktiv nu så gäller det att som arbetsgivare försöka anpassa sig och finnas där med era budskap så att ingen annan hinner före. Vi förstår att detta kan kännas svårt i lägen där mycket annat prioriteras men slutar ni bygga er pipeline av kandidater så riskera ni att förlora både tid och framtida nyckelpersoner. 

Ingenjörsjobb finns här för att hjälpa till. Hör gärna av er till oss om ni vill veta mer hur det ser ut inom er bransch eller område och hur vi kan hjälpa er.