Karriärstips

På väg till jobbet: Arkeologi/Ostlänken

Text framtagen i samarbete med Trafikverket

På väg till jobbet
Hur jobbar vi med byggen som kryllar av fornlämningar? Häng med Katarina och Ahmad på jobbet – en arkeologisk utgrävning inför bygget av järnvägssträckan Ostlänken.

Längs järnvägssträckan Ostlänken finns massor av fornlämningar. Katarina är projektledare för det arkeologiska arbetet och berättar vad som krävs.

– Man måste hålla koll på helheten, se till att alla kan jobba på ett bra sätt framåt, ha roligt tillsammans och värna om arbetsmiljö och ha koll på risker.

Ahmad är med i teamet och jobbar som projektingenjör. Hans uppgift är att stötta projektledaren. Han har haft flera roller under sina tre år på Trafikverket.

– Karriärmöjligheterna är väldigt goda. Man har mycket intern utbildning inom Trafikverket som leder till ökad kompetens.

Hur har ni det på jobbet, Trafikverket?
Filmen är en del av en serie, där reportern Kalle hänger med elva av våra medarbetare i deras dagliga utmaningar. Med dem pratar han om digitalisering av transportsystemet, och om hur man planerar 25 år framåt i tiden. Han får veta vad som krävs för att bygga en komplex vägtunnel, och hur arkitektur påverkar social hållbarhet. Sist men inte minst – hur kaffet i automaten smakar.

Se Trafikverkets På väg till jobbet-filmer på Youtube:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCYiAAOUWtV8N9Zi3093bnLpUWBm-4Yjw