Karriärstips

Karriärtips från Experis!

Hur använder du LinkedIn för att nå ditt drömjobb?

Med LinkedIn skapar du ett digitalt CV, ett socialt nätverk och du kan kommunicera med personer som kan lyfta din karriär. LinkedIn har hela 2 miljoner användare i Sverige. Du kan följa företag, personer och grupper som verkligen är intressanta och relevanta för dig, och som kan hjälpa dig i ditt kontaktskapande. I din profil har du ett flöde som baseras på dina kontakter och vilka du följer, samt saker du kan vara intresserad av.

Vad ska du använda LinkedIn till?

Du använder LinkedIn till professionell marknadsföring, nätverkande och informationssökande. Oftast syftar detta till att arbetssökande och arbetsgivare ska ingå en dialog med varandra, att resurser och behov ska mötas, att arbete och arbetstagare ska hitta varandra. Alltså att du ska hitta ett jobb.

Varför är det viktigt med en profil?

Det är en viktig marknadsföringskanal att nyttja för ditt nästa steg i karriären. Arbetsgivare och rekryterare söker ofta här. Kvalitén är därför avgörande om du får många förfrågningar eller inte. Har du en profil som är komplett får den en status som påverkar hur högt upp i sökresultatet du kommer på LinkedIn. Din profil talar om för andra att du är professionell och trovärdig inom ditt yrkesområde men ENDAST om din profil är presenterad på ett tillräckligt bra sätt.

Letar du efter fler tips för din karriär, spana in våra Karriärstips!