Karriärstips

”För första gången sneglar jag inte på nästa steg”

Text framtagen i samarbete med E.ON

Hej där! David heter jag och är sedan 2018 ansvarig för vår solcellsaffär på konsumentsidan. Dessförinnan var jag konsult och kom då i kontakt med E.ON när de behövde hjälp med att utveckla affären och försäljningen kring just solceller. Tajmingen var fantastisk. Det var ”take-off”-läge i en marknad med enorm potential och relevans. Jag fastnade snabbt för både E.ON i stort och för projektet. Och det verkar ha varit ömsesidigt – projektet växte från sex veckor till sex månader, innan jag blev erbjuden anställning i rollen som ansvarig för solcellsaffären. Jag är idag väldigt glad över att jag tackade ja.

Ta reda på mer om våra solceller

Illustration sol och solceller

Stimulerande kombination av litet och stort

Det jag värdesätter kanske allra mest med mitt jobb är dynamiken. Å ena sidan är det som att vara med och driva ett litet bolag, en start-up där vårt team ansvarar för ett litet, snabbt växande segment. Här kan jag odla min entreprenöriella ådra och min passion för utveckling. Å andra sidan är vi en del av en fantastisk organisation med stora resurser och möjligheter att göra skillnad. För även om jag ofta känner mig som en entreprenör, så jobbar jag trots allt hos Europas största solcellsaktör. Den kombinationen är lika häftig som stimulerande!

Drivkraften: att se något växa

Min passion för utveckling stannar inte på jobbet, utan fortsätter med samma engagemang när jag kommer hem. Att på nära håll få följa mina barns olika faser i livet är det bästa jag vet. Jag lägger även mycket tid på vårt hus, och jag tror faktiskt att drivkrafterna är desamma även här som på jobbet – att se något växa och hela tiden bli lite bättre, lite stabilare, lite finare.

Och det är någonstans här jag hela tiden landar när jag tänker på E.ON. När jag får arbeta med något som utvecklas och där jag samtidigt själv utvecklas, ja då trivs jag otroligt bra. För första gången i min karriär så sneglar jag inte på nästa steg eller roll.

Jag är 100% nöjd där jag är!

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster