Karriärstips

”Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som bryr sig”

Johanna Oderstad
Titel
: Technical Sales Manager – Carton Solutions.
Utbildning: Örebro universitet, maskiningenjörsprogrammet inriktning industriell design och produktutveckling, 2017.
Vad inspirerar dig? ”Jag blir inspirerad av personer med mycket energi.
Det är så härligt att se när människor brinner för något, jag dras verkligen med i det.”

Att välja en arbetsgivare som delar ens värderingar är viktigt,
menar Johanna Oderstad, BillerudKorsnäs.

Hennes sommarjobb på BillerudKorsnäs ledde till en anställning efter examen. I dag är Johanna Technical Sales Manager på företaget som producerar hållbara förpackningsmaterial till kunder över hela världen.

Beskriv en dag på jobbet!
– Det låter kanske klyschigt men det är svårt att beskriva en typisk dag för mig eftersom det ser väldigt olika ut. Jag reser mycket i tjänsten och när jag inte arbetar på kontoret så är jag ute hos kund eller jobbar på tåget eller flyget. Hos kunder håller jag ofta föreläsningar, seminarier och workshops som handlar om förpackningsdesign, hållbarhet, innovation, eller kartongens väg från skog till färdig produkt. Jag jobbar även med utveckling av tekniskt säljstöd och med vår studenttävling inom förpackningsdesign, PIDA.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter och karriärvägar?
– Det finns stora möjligheter. BillerudKorsnäs är ett stort företag som verkar inom många spännande områden och här finns ingenjörer inom allt från kvalitet, utveckling och miljö till säkerhet och förpackningsdesign. Företaget rymmer även många andra roller inom ekonomi, IT och försäljning. Eftersom vi verkar på flera olika platser i Sverige och övriga världen, finns även möjligheten att förflytta sig geografiskt inom företaget om man skulle vilja det. Men självklart är det viktigt att man är tydlig med sin chef om sina ambitioner – både på kort och lång sikt.

Vilket råd vill du ge till någon som är ny i karriären?
– Att välja ett företag som delar ens egna visioner och värderingar. Särskilt om du ser det långsiktigt och vill utvecklas inom företaget. Sedan är det viktigt att försöka etablera en så bra kontakt som möjligt med sin närmsta chef. Den personen har ju en betydande roll för ens utveckling. Mitt råd är även att vara nyfiken och utforska ny mark. Våga prova olika roller och ha inte förutfattade meningar.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din arbetsgivares insats!
– Jag känner mig stolt varje gång jag håller en föreläsning om oss för kunder, oavsett om det är i Kina, Europa eller Sverige. Det känns fint att vara en del av ett företag där hållbarhet genomsyrar det mesta vi gör. Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som verkligen bryr sig.

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar.

Läs mer: billerudkorsnas.com

Sponsrat innehåll framtaget av BillerudKorsnäs