Karriärstips

”Det finns alltid nya bollar att springa på”

Som projektingenjör för byggrelaterade projekt på Preem hinner Kai-Mikael Lukkonen aldrig bli uttråkad. – Det finns alltid nya bollar att springa på, säger han.

Projektingenjören Kai-Mikael erkänner att han lätt tröttnar på att göra samma sak.

- Det som får mig att trivas på Preem är alla snabba växlingar mellan uppgifter och olika typer av projekt. De olika skedena i ett projekts livscykel varierar också. I början är det helt andra aktiviteter än i slutet. Det är det som håller intresset uppe så man inte tycker att det blir tråkigt, säger Kai-Mikael.

Även på fritiden håller han igång

- Jag går många kurser. Just nu läser jag lite spanska. Jag tycker om att dansa salsa och går gärna ut och äter middag.

Att Kai-Mikael skulle bli just projektingenjör tog honom ett par år att inse. På gymnasiet läste han fordon och transport. Sedan arbetade han som chaufför innan han skolade om sig. För ett år sedan blev han headhuntad till Preems projektavdelning.

- Jag hade hört att Preem är en bra arbetsgivare och det är gott gäng på projektavdelningen. Jag lockades också av att man har egna projekt eftersom det är en stor anläggning, säger han. Han trivs i sin roll och gillar att han får använda sin kreativa sida.

Läs mer om Preem som arbetsgivare här

- Det absolut roligaste är alla utmaningar och problem som måste lösas under projektets gång. Jag gillar att ha brainstorming kring ett tekniskt problem – som senast, när vi pratade om hur vi löser en avväxling av ett bjälklag, säger Kai-Mikael.

Att landa i en bra lösning som fungerar är väldigt tillfredställande, säger han och fortsätter: - Här på projektavdelningen måste man byta fokus ganska fort. Min styrka är att jag kan hålla i många bollar samtidigt, men jag skulle säga att det i särklass viktigaste är att vara strukturerad i kommunikationen med de olika intressenterna.

I perioder är projekten väldigt intensiva. Då tror Kai-Mikael att det är bra med miljöombyte. Under helgerna åker han gärna ut till sin sommarstuga för att få lite lugn och ro. Det ger honom energi. Han skulle definitivt rekommendera andra med samma kompetens att söka jobb på projektavdelningen på Preem i Göteborg eller Lysekil.

- De flesta som kommer hit uppskattar att vi alltid har nära till anläggningen. Vi är så att säga ”on site”, hela tiden. Närheten oss kollegor emellan är inte att underskatta heller, och chefen är alltid två dörrar bort, säger han.

Sponsrat innehåll framtaget av Preem

Läs mer om Preem som arbetsgivare här

Här hittar du samtliga lediga ingenjörstjänster från Preem