Snabbfakta

    • Göteborg
    • Lysekil

Ansök senast: 2024-11-24

Verksamhetsutvecklare till Portföljstyrning och Projektstöd

Publicerad 2024-09-25

Vi tänker att din nästa arbetsplats du söker ska ge dig utmaningar att utvecklas och där du verkligen kan åstadkomma skillnad.

Vill du vara med och skapa förändring och förbättring? Vi ställer om för att vi vill, kan och måste. Som ett av Sveriges största drivmedelsbolag är vi en del av problemet. Men just därför kan vi även vara en del av lösningen. Hos oss är du med och utvecklar banbrytande projekt och leder omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Nu stärker vi upp vår Projektavdelning med en ny spännande roll – är det dags för dig att ta ett nytt steg?


Om rollen

Inriktning för denna nya spännande tjänst är att utveckla processen för genomförande av investeringsprojekt, från behov till genomförd investering. Detta gör du tillsammans med kollegor på projektavdelningen som ansvarar för att genomföra investeringarna men även andra avdelningar så som Teknik, Inköp, Produktion samt Underhåll som bidrar med resurser till projekten, är kravställare samt är organisationer som projekten behöver koordineras med.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta i ett team som arbetar med att utveckla processerna med att genomföra investeringsprojekt och styra och följa upp projektportföljen.

Du kommer ingå i Sektionen Projekt och Anläggningintegritet och rapportera till Avdelningschefen för Portföljstyrning och Projektstöd


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvarar för att utveckla processen för projektgenomförande av investeringsprojekt på våra raffinaderier.
  • Samverka med projektavdelning samt övrig verksamhet för att effektivisera projektgenomförandet.
  • Kravställare mot Preems IT-organisation gällande IT-stöd för projektgenomförandet.
  • Utfärda och uppdatera instruktioner och lathundar gällande genomförande av investeringsprojekt, koordinera med projektavdelningen, övriga processer (så som inköpsprocessen, driftsäkerhetsprocessen, stopprocessen) och övrig verksamhet.
  • Ansvarar för utbildningsmaterial för projektgenomförande samt kan hålla utbildningar för projektledare och verksamheten.


Vi erbjuder dig

Hälsa och välmående

  • Friskvårdsbidrag
  • Naprapat och kiropraktorbesök
  • Starkt föreningsliv och Idrottsklubbar

En tryggare framtid

  • Extra avsättning för Pension
  • Händelsestyrd pensionsrådgivning
  • Fortsatt pensionsavsättning till månaden innan fyllda 66 år
  • Möjlighet till placeringsrådgivning av din pension via Lifeplan

...och mycket mer

  • Arbetstidsförkortning
  • Föräldraledighetstillägg
  • Benify förmånsportal
  • Lunchsubvention
  • Drivmedelsrabatt

….och lite till.


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.


Har du den här bakgrunden

Vi ser att du har civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom tillverkningsindustrin, där du har en längre erfarenhet av att arbeta som projektledare för att genomföra investeringar i produktionsanläggningar eller teknisk produktutveckling inom tillverkningsindustrin.

Då rollen innebär många olika kontaktytor mot våra olika avdelningar så som Inköp, Stoppporganisation, Produktion så ser vi att du arbetar så i din roll idag eller har gjort i tidigare roller.

Har du även med dig erfarenhet av att arbeta med processutveckling är detta meriterande.

Vidare behöver du:

  • Goda kunskaper i svenska (C1*) och engelska (B2*) i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

* Common European Framework of Reference for Languages


Är det här du

Du brinner för att jobba med förbättringar och har förmågan att fånga upp dessa när du rör dig i ditt uppbyggda närverk i verksamheten. För du behöver trivas att knyta relationer och har lätt att samarbeta med många olika kompetenser. Ett strukturerat och organisatoriskt arbetssätt är något som du även tar med dig in i denna roll. Med intresse för att nätverka och tidigare erfarenhet som projektledare, kan du även påvisa stark kommunikativ förmåga – så väl muntligt som skriftligt.


Nästa steg

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast 13 oktober 2024

Om du har frågor om rollen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Niklas Norén, avdelningschef, niklas.noren@preem.se 010 450 35 34.

Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Facklig kontaktperson finns här.

Varmt välkommen med din ansökan!


Liknande jobb: