Snabbfakta

  • Kista

Ansök senast: 2024-04-12

Verifikationsingenjör

Publicerad 2024-02-12

Syntronics interna kompetensnätverk ger dig möjlighet att växa snabbt både tekniskt och i din roll som konsult. Hos oss finns det alltid kunniga kollegor nära till hands som bollplank och inspiratörer.

I dagens energihungriga värld är övergången till el nyckeln till att låsa upp en ljusare och mer hållbar framtid. En stor del av den resan är att se till så att fordon och infrastrukturer hänger med på de stora krav vi ställer när vi går mot en grönare framtid. Därför är det extra viktigt att hjälpa våra kunder att utveckla morgondagens energi- och batterilösningar!

Omfamna innovation, förbättra din omgivnings möjlighet att ha en positiv påverkan på miljön och ekonomin. Det är dags att driva vår värld mot banbrytande energilösningar!

Missa inte denna möjlighet att revolutionera industrin och samhället, kontakta oss idag och låt oss ta steget mot en ljusare och mer hållbar framtid tillsammans.

Arbetsuppgifter

Är du en skicklig verifikationsingenjör som letar efter en möjlighet att göra en betydande inverkan i världen av energilagring- och batterisystem? Då har du hittat rätt! Vi söker fler talangfulla verifikationsingenjörer som vill hjälpa våra kunder ta nästa steg i utvecklingen och ingå i deras banbrytande utvecklingsprojekt.

Rollen innebär att utveckla och exekvera testplaner, testfall och testskript för att validera systemens funktionalitet samt prestanda. Detta medför även att utföra verifierings- och valideringsaktiviteter för att säkerställa systemen lever upp till de systemkrav samt specifikationer som sätts av projekten.

I ditt utförande av tester så är det viktigt att identifiera och dokumentera defekter, anomalier samt allmänna brister som uppstår under testning som inte lever upp till de krav som ställs på produkten. Vid de tillfällen då produkten inte uppnår de önskvärda kraven, så är det viktigt att kunna samarbeta med tvärfunktionella team, inklusive mjukvaruutvecklare och systemingenjör för att lösa de identifierade problemen.

Utöver validering- och verifierings aktiviteter, så ställs det även krav på sig som verifikationsingenjör att hjälpa till att planer samt diskutera kommande produkter. Detta innebär att man deltar i design- och arkitekturgranskningar för att tillhandahålla testbarhets- och verifieringsstrategier.

Förbättringsarbete är alltid viktigt för att ständigt utvecklas, både som individ och som företag. Därför är det viktigt att kontinuerligt förbättra testprocesser, metoder och verktyg för att öka effektiviteten. I detta arbete medför det även att leda och hantera testautomatisering. Allt detta för att kunna stödja integration- och verifieringsteamet att uppnå projektmilstolpar och önskat resultat.

Ansvarsområden & mål i rollen som verifikationsingenjör:

 • Utveckla och exekvera testplaner, testfall och testskript för att validera systemets funktionalitet och prestanda
 • Genomföra funktions-, regressions-, integrations- och systemnivåtestning av mjukvaru- samt hårdvarukomponenter
 • Analysera och tolka testresultat för att identifiera mönster, trender och potentiella förbättringsområden.
 • Samarbeta med utvecklare och ingenjörer för att felsöka problem och föreslå lösningar.
 • Dokumentera och kommunicera testresultat, inklusive defekter och anomalier
 • Delta i projektmöten, diskussioner och recensioner för att dela kunskap och bidra till projektframgång
 • Underhåll och uppdatera testdokumentation, inklusive testprocedurer, testmiljöer och testdata
 • Verifiering och validering av moduler, system samt kundkonfigurationer
 • Besöka kunder när problem uppstår
 • Kunskapsöverföring mellan organisationer inom företaget.

Vi söker en verifikationsingenjör som:

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande position
 • Har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom elektro, teknisk fysik eller motsvarande
 • Erfarenhet av verifiering, validering och certifiering av högspänningsbatterisystem
 • Erfarenhet av skriptspråk (t.ex. Python, Perl) och ramverk för testautomatisering
 • Kunskaper om inbyggda system, protokoll och kommunikationsgränssnitt
 • Effektiv kommunikations- och samarbetsförmåga
 • Har körkort (klass B)
 • Kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som verifikationsingenjör värderar du struktur, planering samt ordning och reda utan att förlora din kreativa sida. Du är samarbetsvillig, social och kommunikativ då arbetet förutsätter mycket samarbete internt såväl med kunder.

Du bidrar med energi och driv till arbetsplatsen där du ständigt arbetar för att utvecklas och komma framåt. Du har ett genuint teknikintresse och lockas av att arbeta för ett teknikintensivt bolag som hela tiden utvecklas. 

Syntronic erbjuder en trygg anställning i en dynamisk och framåtriktad miljö. Att vi är ett team är vår styrka, därför ser vi att du arbetar tillsammans på plats med oss på kontoret – när du inte behövs hos någon av våra kunder förstås!

Vi erbjuder

”Storslaget! Ett riktigt bra gäng!” Så svarade en medarbetare som blev ombedd att beskriva Syntronic. Hos oss blir du en del av en härlig gemenskap. Du arbetar med spännande projekt tillsammans med kollegor som delar dina intressen. Här har du stora möjligheter att växa i den riktning som du själv önskar.

Vi beskrivs ofta som en platt organisation som har högt i tak. Här kommer din röst att höras och dina idéer att lyssnas på. Vi vet att livet består av mer än jobb och värnar om att du ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi flextid och frihet under ansvar. Vi gör också roliga saker tillsammans efter arbetsdagens slut – allt från olika sportaktiviteter till afterwork-event mm.

Den del av livet som består av jobb tycker vi ska vara rolig, spännande och utvecklande. Du erbjuds regelbundna karriärutvecklingssamtal och är välkommen att delta i våra interna workshops. För att du ska må så bra som möjligt ger vi dig ett fördelaktigt paket med förmåner och försäkringar.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara oss tillhanda senast 13 mars. Vi arbetar med löpande urval.

Av kommunikation- och kvalitetssäkringsskäl ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via vårt system och inte via e-post.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-12-27
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2024-02-19
 • Lund
 • Heltid