Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2024-03-06

VA-ingenjör till expansiva Järfälla kommun

Publicerad 2024-02-13

Om arbetsplatsen

Vill du vara med där det händer? Järfälla växer och bygg- och miljöförvaltningen har en viktig roll i detta. Bygg- och miljöförvaltningen med drygt 240 medarbetare ansvarar för verksamheten under miljö- och bygglovsnämnden och tekniska nämnden.

 Inom VA-verksamheten arbetar 13 medarbetare och ingår i avdelningen VA och avfall med totalt 20 medarbetare.

Tillsammans arbetar vi med att förvalta det befintliga VA-ledningsnätet och bistår med kompetens i plan och exploateringsfrågor. I avdelningen ingår att utreda och planera behovet av drift- och förnyelseåtgärder. Vi projektleder egna investeringsprojekt samt ingår som resurs för teknikstöd, granskning och kravställning i plan- och exploateringsprojekt.
Kommunen planerar att avdelningen succesivt kommer ta över både tekniskt och ekonomiskt ansvar för VA- och dagvattenlösningar i exploateringsprojekt.  

Arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda spännande arbetsuppgifter tillsammans med kollegor i den framväxande Barkarbystaden och andra exploateringsprojekt samt avdelningens egna projekt och uppdrag.

 Aktuella uppgifter är att:
- Granska, kravställa och vara teknikstöd i exploaterings- och detaljplaneprojekt
- Stötta projektledare i genomförandeskedet och vid behov även själv projektleda
- Tillsammans med kollegor utveckla verksamheten och processer

Beroende på din kompetens och ditt intresse så kan flera ansvarsområden/uppgifter vara aktuella, t.ex. arbete med kommunens tekniska handbok, modellering, mm. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom samhällsbyggnad med inriktning på VA eller byggteknik eller motsvarande utbildning, t.ex. yrkeshögskola. Du har hunnit med att arbeta inom VA-området i minst 3 år och du har erfarenhet av att utreda och föreslå tekniska lösningar.
Vi söker dig med positiv grundsyn. Som person är du prestigelös, lyhörd och självgående, arbetar strukturerat och trivs i team. Du kan utrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 Järfälla kommun erbjuder goda förmåner som friskvårdsbidrag och medlemskap i Järfälla kommuns idrottsförening. JKIF anordnar regelbundet en mängd olika aktiviteter som yoga, fotboll och golftävlingar. Fackligt ombud för Sveriges Ingenjörer är:  Anne-Marie Engman-Ott, anne-marie.engman-ott@jarfalla.se

Låter det intressant?

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Järfälla erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos Järfälla www.jarfalla.se/ledigajobb

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

  • Ulricehamn
  • Heltid
Publicerad: 2024-02-06
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2024-02-14
  • Göteborg
  • Heltid