Snabbfakta

  • Stenungsund

Ansök senast: 2024-08-20

Utvecklingsingenjör

Publicerad 2024-05-22

Utvecklingsingenjör med inriktning mot processindustrin till Stenungsund 

Som utvecklingsingenjör på våra processanläggningar i Stenungsund blir du en del av ett lokalt team i ett globalt företag där vi har säkerhet i fokus, är lyhörda, levererar med god kvalitet samt arbetar tillsammans och hållbart.

Vi arbetar tillsammans för att hitta lösningar, utvecklar våra processanläggningar och löser våra kunders nya utmaningar. Som utvecklingsingenjör får du ett spännande och kvalificerat arbete där du arbetar med strategisk utveckling av våra produktionsprocesser och produkter efter behov från marknad, kunder och interna förbättringsförslag. Du är även med och stöttar produktionsteamet i dagliga utmaningar tillsammans med dina kollegor.  

Vad har Miriam Johansson, platschef, att säga om tjänsten och företaget?

"Vi på Grace Catalyst har alltid säkerheten i högsta fokus, är lyhörda och rustade för att möta våra kunders behov samt att vi skall arbeta tillsammans och hållbart. På siten i Stenungsund ser vi varandras behov och lyfter fram varandras styrkor. Här behandlar vi varandra med respekt, arbetar säkert och effektivt tillsammans med en öppen och vänlig kommunikation.

Det är fantastiska människor som arbetar på Grace Catalyst AB. Vi är ett litet familjärt företag lokalt med internationella kopplingar och möjligheter. Varje medarbetare är en viktig del av verksamheten och alla har ett stort engagemang och visar på ett stort ansvarstagande."  

Läs mer om livet på Grace Catalyst AB.

www.grace.com/people-and-careers

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör rapporterar du till vår site-chef. Det är centralt i ditt arbete att arbeta tillsammans med samtliga funktioner lokalt och med relevanta funktioner globalt. Du ser till att vi har de rutiner och den utrustning som krävs för att vi ska leverera framtida och nuvarande produkter och hålla den kvalitet som våra kunder önskar, samt att vi kan säkra att vi uppnår våra interna säkerhets-, kvalitets- och produktivitetsmål. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • omhänderta behov från intressenter samt förbättringsförslag från organisationen, utvärdera dessa och identifiera hur dessa kan implementeras
 • ta fram underlag för investeringar
 • långsiktig analys, utredningar, problemlösning i processen och processförbättringar samt initiera produktionsförbättringar och ändringar
 • operativt och strategiskt samarbete med driften, underhåll, logistik, QEHS, lab och ledningsgruppen avseende företagets produktion samt dess säkerhets-, processäkerhets-, kvalitets- och miljöarbete
 • stöd till produktionen, till projekt och till underhåll
 • ansvara för att nya rutiner och instruktioner tas fram vid behov och att de kommuniceras och implementeras

Din profil
För att lyckas som utvecklingsingenjör är du säkerhetsmedveten, lösningsorienterad, analytisk, strukturerad, bra på att samarbeta och har självklart ett stort intresse för processindustri och teknik. Du är lyhörd och intresserad av att utveckla och förbättra och du arbetar affärseffektivt med fokus på att alltid leverera högsta kvalitet. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team och du navigerar kommunikativt och pedagogiskt i ditt arbete. Det är självklart för dig att kombinera flexibilitet med en utåtriktad och positiv attityd. 

 • utbildning som ingenjör inom process- och kemiteknik eller motsvarande
 • många års erfarenhet av arbete inom processindustri
 • goda kunskaper i svenska och engelska

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlen, 0708-490288, och Josefine Petersson, 0702-501429, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Grace
Catalyst AB Grace är en ledande global leverantör av katalysatorer för plastindustrin och genom innovativa teknologier och tjänster förbättrar vi våra kunders produkter och processer runt om i världen. Grace sysselsätter cirka 3 700 personer i över 30 länder. Med cirka trettio anställda är Grace Catalyst AB en liten men viktig del av de stora industrierna i Stenungsund, beläget inom Borealis Polyetenanläggning. Vi är måna om vår personal och vår arbetsplats präglas av ett gemensamt ansvar för verksamheten. 

Läs mer om oss på www.grace.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-02
 • Karlskrona
 • Heltid
 • Åhus