Snabbfakta

  • Helsingborg

Ansök senast: 2024-04-30

Utvecklingsingenjör - med fokus på produktutveckling

Publicerad 2024-03-08

Hos oss blir du en del av ett världsledande och innovativt företag inom golv- och möbelbranschen med kunder över hela världen. Vi har all produkt- och teknikutveckling in-house och nu söker vi en Utvecklingsingenjörer - med fokus på produktutveckling!

Placering: Viken utanför Helsingborg

Som Utvecklingsingenjör …

ingår du i ett team med ett tio-tal kollegor som är utvecklingsingenjörer, projektledare och tekniker, och som är en del i vårt affärsområde Plastic Floor Technology. Vi utvecklar och erbjuder teknologier primärt inom polymerbaserade golv som är ett av våra mest expansiva affärsområde med miljöprofil. Du har en bred roll, med varierande arbetsguppgifter, där du får möjlighet att använda dina tekniska, kommunikativa och inte minst dina kreativa sidor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva och delta i utvecklingsprojekt - av nya produkter, testa nya material, skapa nya processer och ta fram nya eller bättre förutsättningar för produktion

 • Samarbeta med dina kollegor i utvecklingsteamet samt skapa relationer med kunder, leverantörer och övriga interna och externa samarbetspartners för att arbeta fram nya och utveckla befintliga lösningar och produkter.

 • Stötta säljorganisationen med teknisk kunskap och support

 • Medverka vid framtagning av underlag för patentering samt implementering av tekniska lösningar hos kund både på plats och på distans

 • Och sist men inte minst är man en viktig spelare för innovation och innitiativtagare till nya idéer.

Du är en teknikintresserad och driven projektledare…

Och med din kunskap och/eller erfarenhet av att utveckla produkter, eller inom materialteknik och kanske specifikt i polymera material, kommer du att arbeta både konceptuellt och praktiskt.

Du är en idéspruta! Med din kreativitet ser du potential i, och kan utvärdera möjligheter, stora som små, du är självgående och tar initiativ och har ett stort intresse av att testa och förverkliga nya idéer.

Du är strukturerad och driven samt prestigelös och professionell i dialog med kunder och kollegor.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

 • Ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning – kemiteknik, materialkemi, polymerkemi, maskinteknik, nanovetenskap eller liknande, och gärna med inriktning mot material eller produktutveckling, alternativt tex en master i kemi, materialteknik eller annan relevant utbildning eller inriktning.

 • Några års arbetslivserfarenhet som tex. produkt- eller processutvecklare, projektledare, teknisk expert eller annan erfarenhet som är relevant för rollen. Även nyutexaminerade med relevant utbildning är välkomna att söka rollen.

 • Förmåga att skapa förtroende i dina yrkesrelationer samt ditt intresse för såväl det kommersiella som den tekniska lösningen, kommer vara avgörande för att lyckas i den här rollen.

Välinge Innovation är...

ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 300 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på den patenterade Woodura® -tekniken.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

Läs gärna mer om oss här – www.valinge.com

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Roi Rekrytering

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lisa Alsterberg på Roi Rekrytering, lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: 100 %

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-04-04
 • Linköping
 • Jönköping
 • Heltid