Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-12-01

Utvecklare inom Azure DevOps Server och automatisering

Publicerad 2022-11-11

"You're either the one that creates the automation or you're getting automated." (Tom-Preston-Werner). Nu söker vi dig vill jobba med automatisering av driftsättningar och skapa förutsättningar för beslutsstöd.

Du behöver inte vara den mest erfarna, däremot är du en möjliggörare; en frambringare; en ambitiös och vetgirig relationsskapare med förnuft; dygd och välvilja så det räcker och blir över. Precis som oss andra så trampar du ibland snett, behöver ta det lugnt p.g.a. att du har en dålig dag, eller kanske vill fördjupa dig ytterligare i något kompetensområde - och det möjliggör vi i vår tur för dig. För i din roll som systemutvecklare inom Azure DevOps Server och automatisering skapar du förutsättningar för andra utvecklare, vilket innebär att det är viktigt att du mår bra och har goda dialoger och relationer med andra.

Azure DevOps Server är det system du tillbringar det mesta av din arbetstid i, men lika mycket tid tänker vi att du lägger ner på att utveckla och vårda relationer, allt för att du ska kunna identifiera rätt lösningar och sedan verka för att implementera dessa så andra faktiskt kan göra sitt arbete - något de endast kan göra tack vare dig och dina 8 kollegor inom beslutsstöd.

Du arbetar i Azure DevOps Server och underhåller det tekniska ramverket för automatiserad driftsättning i Beslutsstödsplattformen. Deltar i framtagande av arbetsprocess, data- och informationsarkitektur. Deltar i drift och support av Trafikverkets plattform för applikations-livscykelhantering (ALM), kollar versionshantering, sitter och bygger flöden, samlar in behov, krav osv. Du deltar i olika projekt med pipelines/repos i Azure DevOps Server och programmerar dessa i YAML och PowerShell (där du även skapar script). En stor del av arbetet handlar alltså om automatisering, men det kan ännu finnas manuella steg du behöver göra. När du ser sådana - hos dig eller kollegor - har du alltid möjlighet (och uppmuntras till att) arbeta bort dessa med mer automatisering.

Dessutom jobbar du med BI-leveranser och BI-utveckling, men är det inte ditt expertområde? Då är det lugnt - du får nämligen möjlighet att lära dig! Du ingår då som en del av BI-utvecklings teamet och ha som huvuduppgift att stötta olika projekt i verksamheter inom Trafikverket. Du kommer även vara med i resan att bygga upp en mer etablerad förvaltning kring de plattformar och arbetssätt som används för realisering av BI-lösningar på Trafikverket.

Vem är du?

Du är en ambitiös/vetgirig person som vill mycket och åstadkommer det genom att involvera andra för att hitta rätt väg framåt. Du tycker dessa relationer är viktiga, kanske viktigare än automatiseringen själv, och det syns i att du är inkännande, ser till att veta vad användarna är ute efter och försöker anpassa lösningen såsom du ser dem. Du fokuserar därmed på de mjuka aspekterna i dina samarbeten och din kommunikation, t.ex. empati; delaktighet och engagemang. En orsak till att du lyckas med allt detta? Det är din förmåga till analys och problemlösning, något du tror är nyckeln till att du lyckas identifiera och implementera långsiktiga lösningar i samarbete med andra.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen om 180 hp med inriktning IT. Om du inte har detta men är riktigt duktig, då funkar det även med en annan utbildning som vi, i kombination med de listade kunskapskraven, kan bedöma som jämförbar.
 • God förmåga att arbeta i/med något av följande: Powershell, Azure DevOps Server, YAML (Pipelines) eller Versionshantering (GIT).
 • Praktisk erfarenhet av sätta upp automatiserade byggen och releaser med hjälp av t.e.x Azure Devops Server, Build and Release (Build definitions, Release definitions, Pipelines, Tasks, etc).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, exempelvis för att kunna utföra dokumentationsarbete med god kvalitet.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av Databasprojekt i Visual Studio.
 • Förståelse för Active Directory.
 • God förmåga att arbeta med BI-utveckling.
 • Kompetens att arbeta med SQL Server (både att skriva SQL-script och hantera plattformen).

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut 2 december.

Intervjuer sker över Skype med planerade datum: 14, 15 och 16 december. Kallelse till intervjuer skickas ut 9 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-08
 • Gothenburg
 • Västerås
 • Heltid