Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-12-02

Utbildningsadministratör

Publicerad 2022-11-15

Är du administratör med erfarenhet av att arbeta med utbildningar och med olika system? Gillar du att ge andra bra service och har förmåga att driva ditt eget arbete framåt? Vill du arbeta i en spännande verksamhet med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
FMV står in för en stor tillväxt och nu behöver vi förstärka vår utbildningsfunktion. Vi söker just nu två utbildningsadministratörer som kommer att ingå i vårt team om tre administratörer.

Den ena tjänsten kommer ha fokus på FMVs centrala utbildningar där fokus kommer att ligga på administration i vår utbildningsportal, ha kontakt med lärare och deltagare, avropa och boka lokaler och sköta det praktiska kring utbildningarna samt stötta övriga kollegor på HR-& kommunikationsstaben med utbildningar och dess förberedelser. Framöver ser vi hur vi går mot ett ännu mer digitalt arbetssätt och blandat lärande, vilket gör att rollen då kan innehålla mer hantering av digitalt material och administration på olika plattformar.

Den andra tjänsten kommer ha fokus på utbildningsområde ILS. Här ligger fokus på stöd ut till verksamheten för att administrera både interna och externa utbildningar inom ILS-området. I detta ligger ansvar för att administrera utbildningar som inte hanteras i FMVs interna system, deltagaravgifter för externa deltagare, förbereda och sammanställa utbildningsmaterial inför utbildningarna samt ordna med praktiska frågor vid utbildningarnas genomförande.

Tjänsterna är placerade vid Gärdet i Stockholm.

Vi söker dig som
Du har gymnasiekompetens. Har du dessutom eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning så är det meriterande.

Du har aktuell erfarenhet av att arbeta i en administrativ roll i en större organisation, gärna inom en myndighet och det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av utbildningsverksamhet och dess administration. Då jobbet innebär mycket arbete i vårt utbildningssystem och på samarbetsytor, samt strävar efter att arbeta med mer digitalt material lägger vi stor vikt vid att du är en van och duktig användare av olika IT- och HR-system som t.ex. SABA, UBW, Heroma och Platina och har lätt för att sätta dig in i nya system. Dessutom vill vi att du har goda kunskaper i Sharepoint eller motsvarande, samt är en van användare av MS Office och Outlook. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och kommunicerar på ett lättförståeligt och välformulerat sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ordning och reda i ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för din uppgift och har förmåga att själv driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Även flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändringar är viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll.

Om oss
HR- och Kommunikationsstab svarar för övergripande utveckling och styrning av HR- och kommunikationsfrågorna på FMV samt tillhandahåller operativt stöd inom området. Vi består av tre olika funktioner; HR-strategi vars ansvar är att utveckla HR- och kommunikationsfrågor och driva förändringsprojekt, HR-avdelningen som ger stöd till chefer och medarbetare ute i organisationen och Kommunikationsavdelningen, som ansvarar för myndighetens interna och externa kommunikation. Vår stab består av 40 glada och drivna medarbetare som lär och tar hand om varandra.

I ditt arbete tillhör du HR-avdelningen och rapporterar till myndighetens HR-chef.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Vid frågor om tjänsterna ber vi dig kontakta Frida Thilén. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2022-12-02.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-17
  • Malmö
Publicerad: 2022-11-22
  • Malmö
  • Heltid