Snabbfakta

  • Luleå

Ansök senast: 2023-04-15

Underhållsingenjör Stationer

Publicerad 2023-02-14

Om tjänsten


En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.  

Gillar du blandningen av gammal och ny teknik och utmanas av att få det att samverka? Trivs du med att arbeta med underhållsfrågor och med ett systembaserat arbetssätt? Då har vi en spännande utmaning att erbjuda! Till gruppen Underhåll Stationer som idag består av ca 15 medarbetare söker vi nu 3 st. Underhållsingenjörer med Placeringsorter som Luleå, Solna, och Trollhättan, samt möjlighet till hemmastationering. Underhållsingenjör tjänsten kommer att vara fördelat till våra avtalsområden; Norra Norrland, Uppland och Sydöstra Götaland. 

Det här är vi, dina nya kollegor

Vi ansvarar för att se till att det operativa underhållet av Vattenfalls elnät blir utfört i hela Sverige. Här finns anläggningar som har hundra år på nacken likväl som det finns helt nya anläggningar med den absolut senaste tekniken. I denna rollen erbjuder vi ett stimulerande arbete där du får använda din tekniska kompetens i en omväxlande arbetsmiljö för att nå vårt gemensamma mål: Ett fossilfritt liv inom en generation.

Din roll som Underhållsingenjör Stationer

I din roll som Underhållsingenjör Stationer kommer du huvudsakligen ansvara för det tekniska underhållet inom stationsanläggningar för regionnät (20-400kV), i ett av ovanstående avtalsområden. Det innebär kontakter med våra entreprenörer och uppföljning av planerande och utförda arbeten. Det ingår även budgetering och uppföljning av kostnaderna kopplat till området.  I rollen ingår även att bistå med svar till intressenter kring våra anläggningar i samråd med andra avdelningar på Vattenfall.

 Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planera, prioritera och delta i det schemalagda tekniska underhållet ute i fält och genom våra underhållssystem samt ha en dialog och med vår områdesentreprenör
 • Följa upp och säkerställa att beställda arbeten blir utförda enligt avtal, kvalité och ekonomi
 • Etablera och bibehålla ett bra samarbete med markägare, myndigheter, kommuner m.m. som en viktig motpart i olika frågeställningar.
 • Agera som stödfunktion inom Eldistribution med din kunskap inom Stationsanläggningar
 • Ansvara för budget och prognos 

Din bakgrund


Vi söker dig som:

 • Har en relevant högskole-, gymnasie-utbildning, gärna med inriktning elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Har en gedigenarbetslivserfarenhet från en liknande roll kring regionnät eller överliggande nät
 • Har flera års arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Har kunskap om underhåll/byggnation kopplat till Stationsanläggningar i regionnät.
 • Har erfarenhet av att samarbeta med och agera motpart till markägare, myndigheter, kommuner och andra intressenter.
 • Har Ggod förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Har Kkörkort klass B

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Netbas och SAP

För att trivas i rollen tror vi att du är självgående med förmågan att ta ansvar, strukturera och operativt utföra arbetsuppgifter i våra processer. Arbetet innebär kontakter både internt och externt varför du är utåtriktad och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra. Din ekonomiska medvetenhet är god och du är affärsmässig i ditt tänk vilket gör att du kan fatta beslut i både tekniska och ekonomiska frågor utan att för den skull tappa fokus på kvalitet och säkerhet.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  
 
Placeringsort: Luleå, Solna, och Trollhättan, samt möjlighet till hemmastationering. Resor i tjänsten förekommer

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef  Jan Olegren, 070-6705766. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Nokic Asim, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 5 April 2023. Urval och intervjuer sker löpande och denna tjänst kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 


Liknande jobb:

 • Östersund
 • Heltid
 • Sverige
 • Heltid