Snabbfakta

    • Södertälje

Kategorier:

  • Maskinteknik

Ansök senast: 2021-11-26

Thesis Project 30hp – Flödesoptimering slutflödet lastbilsmontering

Publicerad 2021-10-12

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund

Lastbilsmonteringen i Södertälje är i en stor omställningsfas för att kunna montera batterilastbilar. I och med detta finns det stora möjligheter att utmana dagens produktionsflöde skapa mer effektiva processer.

Dagens produktionsflöde är uppbyggt på en taktad monteringsline som skickar lastbilar till slutflödet, där den slutgiltiga kvalitetskontrollen och programmeringen genomför innan lastbilen är färdig att levereras till kund. Dessa två flöden har idag inte samma takttid. Anledningen är för att skapa en säker process i slutflödet men även för att kunna hantera fler lastbilar i slutflödet än vad monteringsline monterar samma dag.

Mål

Syftet är att kartlägga dagens produktionsflöde för slutflödet på Chassimontering i Södertälje med avsikt att flödesoptimera detta för att skapa ett effektivt och säkert flöde.

Uppdragsbeskrivning

Kartlägga slutflödet på Chassimonteringen och utreda med utgångspunkt i flödesoptimering om det taktade flödet kan förbättras för att kunna hantera lastbilar från taktad monteringline innan samt sekvensinflyttade bilar.

Utbildning/linje/inriktning

Civilingenjör Industriell Ekonomi, Maskinteknik eller motsvarande.

Antal studerande: 2st

Startdatum för ex-jobbet: Januari/februari 2022

Beräknad tidsåtgång: 20 veckor (30 hp)

Kontaktpersoner och handledare

Fredrik Lindman, MSTU, Manager FFU Development & After Line Engineering,
08-55372089, fredrik.lindman@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

Urval kan ske löpande under ansökningstiden.

Publiceringsdatum fr.o.m. – t.o.m.

2021-10-12 – 2021-11-26

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-18
  • Stockholm
Publicerad: 2021-10-18
  • Södertälje
Publicerad: 2021-10-01
  • Gruvön