Snabbfakta

  • Borlänge
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-28

Testledare inom IT - påverka framtidens järnvägssystem!

Publicerad 2024-02-09

Vill du vara med och påverka hur vi arbetar med tester och utveckling av framtidens järnvägssystem - där du får bidra till samhällsnytta på riktigt?!

Som testledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Som testledare kommer du att leda testarbetet och arbeta nära ett förvaltningsteam som driver dagens och utvecklar framtidens järnvägssystem. Du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka utvecklingen framåt. Du får också möjlighet att vara med och påverka hur vi vidareutvecklar våra arbetssätt för test och kravhantering. Arbetet präglas av samarbete och agila arbetssätt, där vi arbetar strukturerat med kvalitetshöjande insatser inom testområdet. Uppdraget är inom förvaltning men kan även vara i form av olika utvecklingsprojekt. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps.

I dina arbetsuppgifter kommer du bland annat att:

 • planera samtliga testaktiviteter utifrån de behov och prioriteringar som verksamheten och teamet beslutar om, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester
 • utföra analys och specificering av krav och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av testresultat
 • vara acceptanstestledare, där du som testledare är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester
 • ha en öppen dialog med systemanvändare

Vi bygger en kultur där vi ständigt strävar efter att lära oss och vi delar med oss till varandra av vad vi vet och kan. Det skapar tillit, gemenskap och framsteg i vårt arbete och i vår egen utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som är initiativtagande, tar stort ansvar och har ett starkt eget driv. Du ser möjligheter i förändringar och är nytänkande med fokus på de långsiktiga lösningarna. Du besitter en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du trivs i en roll där du samarbetar med andra och har en förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför teamet.

Vi söker dig som har:

 • några års arbetslivserfarenhet som testledare i IT-uppdrag inom applikationsförvaltning eller projekt
 • en högskoleutbildning inom IT eller teknik (180hp/120p) alternativt annan utbildning som i kombination med relevant erfarenhet kan bedömas likvärdig.
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är önskvärt och ses som meriterande om du även har:

 • erfarenhet från acceptanstestledning och test av system i komplexa miljöer
 • bred kunskap och/eller erfarenhet inom IT-testområdet
 • certifiering inom test
 • erfarenhet av agilt arbetssätt.

Placeringsort är Borlänge.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla därför din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Åsa Boëthius om du har frågor om tjänsten eller verksamheten.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-21
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2024-01-17
 • Linköping